Thierry Henry binpişman. Fransa'nın İrlanda'yla oynadığı Dünya Kupası play-off maçının uzatma bölümünde topu elle kontrol edip Gallas'a gol attıran ve Fransa'yı bu şekilde Güney Afrika'ya taşıyan ünlü yıldız, bunalıma girdi.

L'Equipe gazetesine konuya ilişkin olarak bir açıklamada bulunan Barcelonalı golcü, "Maçın ertesi günü, hattâ ondan sonraki gün bile kendimi yalnız hissettim. Gerçekten yapayalnız. Fransa Futbol Federasyonu, ancak ben bir açıklama yayınladıktan sonra bana sahip çıktı" dedi.

Sözlerini, "Bunu yapmamalıydım. Ama açıkçası, kontrol edilebilir bir şey değil. Yaşadığımız bunca şeyden sonra, evet, pişmanım" şeklinde sürdüren Henry, Milli Takım'la ilişkisini kesmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna sürpriz bir yanıt vererek, "Evet, bu soruyu kendime soruyu soruyorum. Yakınlarım beni yönlendirmeseler, bu şekilde düşünmeyebilirdim belki. Ama artık kararımı verdim. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğim. Her halükarda olup bitenler çok ağır gelmeye devam edecek. Kendini her zaman affedebilirsin; ama (yaşananları) asla unutamazsın" diye konuştu.

Milli Takım kariyerine son verme fikrini daha önceleri de aklına getirdiğini ifade eden Henry, 2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nın ardından bu konuyu değerlendirdiğini; ancak her seferinde bu kararı almaktan vazgeçtiğini vurguladı.