Didim Devlet Hastanesi’nde yapılan kutlamalara Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Didim Garnizon Komutan Vekili Fatih Akçı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Sahil Güvenlik Komutanı Bünyamin Kopayçı, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Kaplan, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, Devlet Hastanesinde görevli hemşireler ve hastane personeli katıldı.
Kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken programın açılış konuşmasını yapan Didim Devlet Hastanesi Başhemşiresi Şerife Ege Hemşirelik kökenini sevgi, şefkat, bakım iyileştirme yaklaşımlarından olan bilime dayalı zengin içerikli ve her geçen gün gelişen bir meslek olduğunu söylerken “1980’lerde hemşirelik hastalık merkezli bakım anlayışından hasta ve sağlıklı bireye bakım anlayışına doğru bir değişim olmaya başlamıştır. Sağlık meslek üyeleri arasında koordinasyon sağlayarak hasta ile ilgili sorunlara çözüm bulmada hemşirelerin rolü büyüktür. Sağlık ekibinin en önemli ve vazgeçilmez üyesi olan hemşirelerin hasta ile ilgili kararlarda mesleki kararlarda kurumda alınan yönetsel kararlarda söz sahibi olmaları gerekmektedir. Dünya Sağlık Örgütü 21. yy için belirlediği “herkese sağlık” hedefine ulaşmada etkin hizmetin sunumunda en önemli güç olarak hemşireliği göstermiştir.”dedi.
Başhemşire Ege, tüm sağlık kuruluşlarında olduğu gibi Didim Devlet Hastanesi’nde de en fazla personelin hemşireler olduğunu söylerken “Kendimizi sürekli geliştirerek halkımıza sunduğumuz hizmetin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Mesleğimizin ağır ve yorucu temposuna rağmen tüm hemşire ve ebelerimizin hastaların iyileşmesi için fedakârca çalışmaları nedeniyle hepsiyle gurur duyuyorum.”diye konuştu.
Ege’nin ardından konuşan Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Levent Kaplan ise hemşireliğin sevgi ve şefkatle yapılan bir meslek olduğunu söylerken “Sağlık insanların en temel ihtiyacı. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli mesleklerden birisi de ebelik ve hemşireliktir. Hemşirelerimiz ve ebelerimiz dil, din ve renk ayrımı yapmadan bu mesleği yapan kişiler olarak sosyal ve psikolojik açıdan da desteklenmesi gerekmektedir.”ifadelerini kullandı.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Herkesin doğumunda bir ebeye sahip olduğunu, hastanelere ya da sağlık kuruluşlarına gittiğinde ilk uğradıkları kişilerin Hemşireler olduğunu ifade ederken “Hemşireler, İnsan yaşamının önemli bir parçaları; bu nedenle hemşirelerimizin ve Ebelerimizin daha iyi ortamlarda olmaları ve yaşamlarını ekonomik açından idame ettirmeleri gerekmektedir.”dedi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise İnsanlığın en temel ihtiyacının sağlık olduğunu vurgulayarak “Bize sağlık konusunda hizmet veren tüm sağlık sektörü çalışanları insanlığın en temel ihtiyacını sağlığa hizmet ediyorlar. Onların bu tür gün ve haftalarda hatırlanması, değer verilmesi varsa sorun ve sıkıntıların dinlenmesi açısında önemli günler. İnsanlar iyi şartlarda hizmet görmek ister; sizler yaptığını meslek anlamında sevgi, şefkat ve insanlığınızı kaybetmeden vereceğiniz hizmet, size gelen hastaların ya da yakınları açısından çok önemli.Sizler büyük hizmetler veriyorsunuz. Sizlere çok şey borçluyuz.”diyerek Tüm Ebe ve Hemşirelerin haftasını kutladı.
Kutlama programına katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise Hemşireliğin önemli bir meslek olduğunu bunun nedenin ise Allahın yarattığı en şerefli mahlûkat olan insana, insanlığa hizmet ettiğini söylerken “Sizler çok önemli bir meslek icra ediyorsunuz. Sorunlarınız vardır; bizler siyasetçi olarak buradayız. Sizlerin sorunlarını çözmek için buralardayız. İnşallah bu sorunları da çözeceğiz.”diyerek Tüm Hemşirelerin haftasını kutladı. Konuşmaların ardından Didim Devlet Hastanesi Hemşireleri Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi. Ardından Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.
Kutlama programı kapsamında Didim Devlet Hastanesi hemşireleri tarafından hazırlanan oyun sahneye koyuldu. Kutlama programının ardından davetlilere kokteyl verildi.
 
2.20110513123909.jpg