Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde rahatsızlanan ve kanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edilen hemşire A.Ö. (26), tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesinde hayatını kaybetti.
Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinin Ortopedi ve İntaniye Servisinde çalışan hemşire A.Ö, hafta sonu rahatsızlanınca hastaneye başvurdu.

Doktorlar, çalıştığı hastanede tetkikleri yapılan kanında KKKA virüsü tespit edilen A.Ö'yü Ankara Numune Hastanesine sevk etti.

A.Ö, yapılan müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. A.Ö'yü bir gün önce hastanede ziyaret eden mesai arkadaşları, sabah saatlerinde ölüm haberini alınca göz yaşlarını tutamadılar.

-''KENE TARAFINDAN ISIRILMADI''-

Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde 2.5 yıldır görev yaptığı öğrenilen A.Ö'ye, KKKA virüsünün nasıl bulaştığı tespit edilemedi.

Hastane yetkilileri, A.Ö'nün çalıştığı günlerde hastaneye KKKA virüsü taşıyan herhangi bir hasta gelmediğini ifade ederek, kısa süre önce KKKA virüsüne yakalanan fakat sağlık durumu iyi olan bir kişinin başka bir şikayetten dolayı hastaneye başvurduğunu belirtti.

Söz konusu kişinin de yatarak tedavi gördüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirten yetkililer, A.Ö'nün kene tarafındın ısırılmadığının tespit edildiğini bildirdi.

A.Ö'nün cenazesinin doğum yeri olan İzmit'te toprağa verileceği öğrenildi.