Bayanların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Çerçioğlu, hemcinlslerinden destek istedi.
Göreve seçilmeleri halinde Aydın"da ilk olaral trafik sorunu ele alacaklarını ifade eden Özlem Çerçioğlu, mevcut belediye yönetimi tarafından yürütülen trafik ve üst geçit projelerini eleştirdi. İl merkezindeki trafik sorununu "Çevreyolu Projesini" hayata geçirerek çözmek istediklerini belirten Çerçioğlu, “Yaptığımız araştırmaya göre günlük ortalama 10 bin 200 ticari araç Yenidörtyol"dan geçiş yapıyor. Bu da Aydın trafiğinin tıkanmasının ana sebeplerinden birini teşkil ediyor. Bu sorunu sadece üst geçit ile çare bulmanın mümkünatı yok. Günde 20 bin 200 ticari aracın transit geçtiği Yenidörtyol"u rahatlatmak için hazırladığımız çevre yolu projesi yaklaşık 3,5 km olacak. Bu proje kamulaştırma bedelleri dahil 5.2 milyon liraya mal olacak. Proje sadece trafiği rahatlatmakla kalmayıp; görüntü ve gürültü kirliliğini de son verecektir. Bu proje aynı zamanda yılda 2 milyon TL civarında yakıttan tasarruf sağlayarak milli gelire de katkı sağlayacaktır” dedi.
Belediyecilikte önceliklerini istihdam üzerine kurduklarını kaydeden Çerçioğlu, Aydın"ın en önemli sorunlarunun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “İstihdam, istihdam, istihdam. Bunca insan işsizken o üst geçitlere, teleferiğe ne gerek vardı? Şeffaf olacaksınız, dürüst olacaksınız. Halkın parasını doğru kullanacaksınız. Aydın Belediyesi"nin bütçesi, bizim beş yıl içinde tüm projelerimizi hayata geçirmemiz için yeterlidir. Güzel olana sahip çıkıp, daha iyisini yapacağız” diye konuştu.
Aydınspor"a yeni bir tesisis ve Aydın"da amatör spor faaliyetlerinini geliştirilmesi içinde çalışmalar yaptıklarına işaret eden Çerçioğlu, “Aydın-Denizli karayolu üzerinde Aydınspor için yeni bir tesis yapacağız. Aydın"da CHP iktidarı ile ev hanımından esnafına, sanayicisinden, sporculara kadar herkesin yüzü gülecek. Yaptığımız ziyaretlerde amatör spor kulüplerinin yaşadıkları sıkıntıları bir kez daha şahit olduk. Merkezde 30"a yakın amatör spor kulübümüz var. Hepsi de maddi imkansızlıklar içinde. Oysa Aydın Belediyespor"un yıllık bütçesi 300 milyar civarında. Bu haksız rekabete yol açmamalı. Göreve geldiğimizde; belediyenin maddi, manevi tüm imkanlarını amatör spor kulüplerinin emrine sunacağız. Hazırladığımız projelerimizin, kalıcı gelir sağlayan projeler olduğunu göreceksiniz. Bu projelerimizi çok yakında dijital ortamda Amatör Spor Kulüpleri ile paylaşacağız. Amatör Spor Kulüpleri sadece futbol kulübü olarak kalmayacaktır. Tüm branşlarda Aydın kenti etkili olacaktır. Olimpiyatlardaki başarısızlığımız, Hükümetin spora bakışının bir neticesidir. Sporda bu başkaldırışı Aydın"dan başlatacağız” şeklinde konuştu.
Aydın"ın adeta doğal sit alanı niteliğinde olduğunu ve mevcut jeotermal enerjinin de değerlendirilmesi ile birlikte hem kültür hem de sağlık turizminin merkezi haline geleceğini savunan Çerçioğlu, şöyle konuştu: “Bölgeye gelen turistlerin Trallesimizi, tarihi İpek Yolu üzerindeki külliyelerimizi, tarihi ayakkabıcılar çarşımızı görmelerini, Yağcılar içi esnaflarımızı ziyaret etmelerini ve bulvardaki esnaftan alışveriş yapmasını sağlamak çok mu zor? İşbaşına geldiğimizde günde en az 30 otobüsün Aydın"ın kalbinde mola vermesini sağlayacağız. Bunun için gerekli altyapıyı hazırladı”
Projelerini anlatırken diğer adayların çalışmalarına da değinen Çerçioğlu, rakiplerini eleştirerek, şunları söyledi: “Kapıya önce insan yazmakla olmuyor bu işler. Onu icraate geçireceksiniz. Başkanlığa seçilmem halinde Ankara"ya geri dönmeyeceğim. Ben onların hayatları boyunca hayal edip ulaşamadıkları o koltuğu, Aydın için bırakıp geri geldim. Bu iş yürek ister. Onlarda bu yürek yok. Ben de var bu yürek bende ve bunu hep birlikte başaracağız”