Nazilli'de birçok incir işletmesi yer alıyor. Bunların hepsinin başında bir erkek bulunurken bir tanesi henüz 26 yaşında olan bir bayana emanet. Genç yaşına rağmen yanında yaklaşık 100 kişi çalıştıran ve çalışanlarının çoğu bayan olan işletmeci Aslı Kırlıoğlu başarının bayanlarla birlikte daha çabuk geldiğini söyledi.
Kendisi de zaman zaman tezgah başına geçen Aslı Kırlıoğlu;"Başarı bayanlarla daha çabuk geliyor. Çünkü bayanlar işlerine daha sadık. Zamanlama olarak da bu durum aynı. Yaptıkları işin temizliği konusunda çok titiz olmaları ise başarının en önemli etkenlerinden biridir. Bayanlar el becerileri ve hünerleri ile meşhurdur. Bir erkeğe göre daha farklı davranış sergilemeleri mümkün. Örneğin bizim işimizle alakalı olarak incir veya kayısı paketlemede bayanlar hem estetiğe dikkat ediyorlar, hem temizliğe, hem de hızlı olmaya. İşletmemizde çalışan bayanlar hem burada çalışarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar hem de evlerine giderek kendi ev işlerini yapıyorlar” diye konuştu.

04.20110828124315.jpgBayan olarak böylesine önemli bir sektörde çalışmanın zor olduğuna da değinen Kırlıoğlu;”Çalıştığımız sektör gereği oldukça zorlu bir meslek grubundayız. Vatandaşların bir nevi damak tadına hitap ediyoruz. Bu yüzden en alt kategoriden en üst kategoriye kadar her aşamada çok dikkat etmek gerekiyor. Ailemden öğrendiğim iş deneyimlerini her zaman kullanıyorum. Küçüklüğümden beri incirin içinde büyüdüm. Şimdi ise sevdiğim bir işi yapıyorum ve bu işi yapmaktan mutluluk duyuyorum. Amacım daha fazla iş istihdamı sağlayarak daha fazla insana faydalı olmak” diye konuştu. (iha)