Terör örgütü sempatizanlarıyla ülkücüler çeşitli sloganlar attı. Polis gerginliği önledi

İstanbullular yeni yılı büyük coşkuyla karşıladı. Kimi İstanbullu saat 24.00"ü gösterdiğinde Boğaziçi Köprüsü"nde yeni yıla “merhaba” derken, kimisi sahilde mangal keyfi yaptı, kimisi de Nişantaşı"nda gelenekselleşen partide binlerce kişilik kalabalıkla birlikte yılbaşı coşkusunu yaşadı.
Taksim Meydanı, önceki akşam saatlerinden itibaren çok sayıda İstanbullunun buluşma noktası oldu. Meydanda yeni yıl kutlamaları dolayısıyla alınan güvenlik önlemleri uygulamaya konulurken, kalabalık, saatler ilerledikçe daha da arttı.

Güven Timleri görevde
Çocukları ya da arkadaşlarıyla birlikte davul-zurna eşliğinde oynayan, dans eden, şarkılar söyleyen İstanbullular, yeni yıla eğlenerek girdi. İstanbul polisi, yeni yıl kutlamaları dolayısıyla Taksim"de olası olaylara karşı çeşitli birimlerden oluşan 2 bin polis görevlendirdi. Bu polisler arasında bulunan 300 kişilik “Güven Timi” de yankesicilik, hırsızlık ve taciz olaylarına karşı simitçi, sucu ve çeşitli meslek gruplarını içeren görünümlerde bölgede görev yaptı. Taksim Meydanı ve çevresini 4 sabit açılı, 1 döner kamera ile takip eden polis, yılbaşı öncesi bölgeye 1"i döner kamera olmak üzere 5 yeni kamera daha ekledi. Alınan önlemlere, uydu bağlantılı seyyar araçlar da katıldı.
Şişli Belediyesi tarafından 10 yıldır düzenlenen ve coşku ile eğlencenin bir arada yaşandığı “Nişantaşı Yılbaşı Partisi”, Abdi İpekçi Caddesi"nde gerçekleştirildi. Havai fişek gösterileriyle görkemli hale gelen kutlamada İstanbullular, dans grupları ve DJ"ler eşliğinde keyifli saatler yaşayarak yeni yıla coşkuyla girdi.

Iraklı kadınlara taciz
Alınan tüm önlemlere rağmen bazı küçük taciz olayları da yaşandı. İstiklal Caddesi"nde dolaşan bir grup Iraklı kadın tacize uğrarken, rahatsız edilen iki travesti ise polis otosuna sığındı. Polis, gelen ihbarlar ve yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli suçlardan aranan ve sıcak olaylara karışan 87 kişiyi yakaladı.
Taksim Meydanı"ndaki yılbaşı kutlaması sırasında, bir grup terör örgütü PKK"nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atttı. Ülkücü bir grup bunlara karşılık verirken, araya polis girdi ve tarafları dağıttı. Gecenin sonunda ise birçok kişi aşırı alkol tüketimi nedeniyle hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Boğaz manzarasında kutlama
Bazı İstanbullular ise yeni yıla Boğaziçi Köprüsü"nde girdiler. Gişelere varmadan önce saati bekleyen sürücüler 23.57"de hareket ettiler. Yılın dönümünde Saat 00.00"da kontak kapatıp arkadaşları ve aileleri ile yeni yıla Asya ve Avrupa kıtaları arasında girdiler. Bu arada köprüde görevli polis memurları sürücülerin bekleme yapmamaları ve araçlarından çıkmamaları konusunda büyük uğraş verdi. Bazı İstanbullular ise Boğaz manzarasını, mangal yaparak sahilden izledi.

187 kişiye gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 5 bin polis yılbaşı gecesi de görev başındaydı. Polisler sabaha kadar süren operasyonlar yaptı. Beyoğlu"nda 155 kişi, İstanbul genelinde 187 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 74"ünün taciz olayına karıştıkları iddia edildi. Taciz şüphelilerinin 66"sı şikâyet olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Tacize uğrayan kadınların şikâyetçi olduğu biri 18 yaşından küçük 11 şüpheli dün akşam savcılığa sevk edildi. Şüphelilerden 8"i savcılık sorgusunun ardından, üç kişi de tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından “tutuksuz yargılanmak” üzere serbest bırakıldı.

Alternatif kutlama
Saadet Partisi"ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Salonu"nda düzenlediği “Mekke"nin Fethi” gecesiyle her yıl yapılan alternatif etkinliklerden birini tekrarladı. Kutlamaya katılanlar harem selamlık oturdu. Gecede ayrıca umre bileti kazanmak için çekiliş yapıldı.
Taksim"de ise akşam saatlerinde sakallı ve cübbeli 4 kişi, yılbaşının kutlanmaması için bildiri dağıttı./milliyet