Bakanlığın genelgesinin ardından yeniden işyerlerini açmaya başlayan Kuşadalı dövmeciler, “Yanlış bir uygulama yüzünden işyerlerimiz turizm sezonunun ortasında 21 gün kapalı kaldı. Neyse ki bakanlık gerçeği gördü ve izin verildi” dediler.
Kuşadası"nın ünlü Barlar Sokağı"nda 10 yıldır dövmecilik yapan Ekrem Canberk ile meslektaşı Yılmaz Günyaktı, Valilik tarafından yasaklanan dövmenin bakanlık kararıyla serbest bırakılmasının sevindirici olduğunu ancak 21 gün boyunca işyerlerinin kapalı kalmasının da anlaşılır bir yanı olmadığını savundular.
Yıllardır bu mesleği yaptıklarını ve daha önceleri böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını belirten Canberk ve Günyaktı, “Yıllardır Kuşadası"nda ve aynı dükkanda bu işi yapıyoruz. Daha önceden böyle bir sorun yoktu. Yeni valimiz geldi, bir gün buradan geçti, bizi gördü ve talimat vererek, işyerlerimizi kapattırdı. Sebep olarak da deri altına müdahalenin doktorlar tarafından yapılabileceğiydi. Bunu dövmecilerin yapamayacağını belirterek, diplomalı uzman ve doktor olursa izin verileceği söylenip, işyerlerimiz kapandı. İşyerlerimiz turizm sezonunun ortasında 21 gün boyunca kapalı kaldı. Fakat yine Aydın"a bağlı Didim ilçesinde bulunan dövmeciler ise açıktı. Kuşadası"ndaki dövmecilerin işyerleri kapatılarak Aydın ilindeki iki önemli turizm merkezinde iki ayrı uygulama yapıldı ve çifte standart uygulandı. 21 gün boyunca ekmeğimizden olduk. Aydın Valiliği"nin uygulamasına karşılık merkezi Ankara"da olan derneğimiz Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu ve gerekli izin çıktı. Bize evraklarımızın hazırlanıp belediyeye başvurmamız istendi. Ancak, belediyenin işlem yapabilmesi için dövmeciliğin iş kolu olarak devreye girmesi gerekiyor. Yani hazırlanan genelgenin uygulama kısmının da devreye girmesi gerekiyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra sorun tamamen ortadan kalkmış olacak” dediler.