(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 7-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin hazırlıklarını Antalya'da yaptığı antrenmanla sürdürdü. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen antrenmanda, takıma yeni dahil olan Ersin Görkem de yer aldı.

Kondisyoner Ozan Şirikçi nezaretinde ısınma ve kültür-fizik hareketleri çalışan milli basketbolcular, ardından antrenörler Aziz Bekir ve Ertuğrul Erdoğan yönetiminde şut çalışması yaptılar.

A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, açıklamasında, moral açısından kampın çok iyi geçtiğini belirterek, “Bizim için Antalya'ya gelmek çok olumlu oldu. Antalya kampında hem ufak idmanlarla oyuncularımız hazırlandı hem de ufak bir tatil yapma imkanı buldular. Kamp öncesi hedefimiz de buydu. Yani Antalya kampı hedefine yüzde yüz ulaştık diyebilirim” dedi.

Erdenay, bugün son antrenmanlarını yaptıklarını belirterek, yarın İstanbul'a döneceklerini kaydetti. İtalya kampının 'sert ve sıkı' olacağını vurgulayan Erdenay, burada geçirilen günlerin orası için iyi bir hazırlık olduğunu söyledi.

Hidayet Türkoğlu'nun kamptan ayrıldığını bildiren Harun Erdanay, “Bildiğiniz gibi Hidayet daha yurda yeni döndü. Anlaşma imzaladıktan sonra tatil yapma fırsatı bulmadı. O yüzden 3 gün izin verdik, Perşembe gününe kadar ailesiyle tatil yapacak. Zaten Cuma günü de İtalya'ya uçuyoruz” diye konuştu.

A Milli Takımı'nın yarın akşam saatlerinde hava yolu ile İstanbul'a hareket edeceği öğrenildi.