9 günlük bayram süresince banka ve kredi kartlarıyla 36 milyon 853 bin 654 adet işlem yapan tüketici, toplam 2 milyar 94 milyon 68 bin 128 lira harcadı. Vatandaşların bu harcamalarını ise en çok şikayetçi oldukları ürünlere yönelik olduğu tespit edildi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkmasıyla kredi kartı ile yapılan harcamaların önceki bayram dönemlerini geride bıraktığını açıkladı. Buna göre 12 Kasım – 21 Kasım tarihleri arasında banka ve kredi kartlarıyla 36 milyon 853 bin 654 adet işlem gerçekleştirilirken, bu işlemlerle yapılan harcamaların cirosu ise 2 milyar 94 milyon 68 bin 128 lirayı buldu.

Tatil süresince gelen şikayetleri değerlendiren tüketici platformu Sikayetvar.com yetkilileri de gelen şikayetler sonucunda bir değerlendirme yaptı. Değerlendirmeleri de BKM"nin açıkladığı sonuçları destekledi. Çünkü vatandaşlardan tatil süresince en fazla şikayet toplam 718 şikayet ile “Bankacılık” alanından geldi.

Ayrıca gelen şikayetlerin ortaya koyduğu bir başka tespit ise tüketicilerin yoğun olarak eleştirdiği, “giyim, alışveriş, turizm, yiyecek ve içecek ile güzellik ve kozmetik” alanı oldu. Harcama kalemlerinin yapılan analizi de aynı tüketim ürünlerinde yoğunlaştığını belirten yetkililer, “Vatandaş hem alıyor, hem şikayet ediyor” analizinde bulundular.

Yine bayram döneminde azınlıkta kalan “sağlık ve Kamu Hizmetleri” alanındaki şikayetlerin analizinde ise bayramda vatandaşın daha çok alışverişte yoğunlaştığı tespitini ortaya çıkardı.