Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü bilgisi üzerine Kayseri’den gidecek kurtarma helikopteri yoldan döndürülmüş. 
 
İddiaya göre helikopterin dönmesini Genelkurmay istemiş. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili şok bir görüntü ortaya çıktı. 
 
25 Mart 2009’dameydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili ortaya çıkan yeni görüntüye göre kaza sonrası arama kurtarma çalışmaları için hazırlanan sağlık ekibine telefonla ‘çıkmayın’ talimatı veriliyor. Dönemin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Tamer başkanlığındaki ambulans helikopter ve sağlık ekibi bu telefon üzerine görevi iptal ediyor.
 
BAŞHEKİM HELİKOPTERDE
 
Yazıcıoğlu kazası ile ilgili şüpheler giderilememişken ortaya çıkan yeni bir görüntü kafaları iyice karıştırdı. 25 Mart 2009 gününe ait kayıtlara göre kaza haberi alınır alınmaz Kayseri’de bulunan 112 ambulans helikopteri hazırlanıyor. Dönemin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Tamer başkanlığındaki heyet helikopterdeki son hazırlıkları yapıp havalanacakken Dr. Tamer’e gelen bir telefon üzerine uçuş iptal ediliyor.
 
GÖKSUN’DA HASTANEDE
 
Görüntülere yansıyan konuşmalardan sonra, heyete bilgi veren ve daha sonra Ak Parti Kayseri Milletvekili olan Dr. İsmail Tamer enkaza ulaşıldığını söyleyip “Genelkurmay’dan aldığımız bir emirle kalkmadık. Zaten hava da karardı. Hastanelerimiz hazır vaziyette. Temennimiz bu kazanın basit şekilde atlatılmasıdır. Şu anda ne olduğunu net olarak söyleyemiyoruz. Bulunup Göksun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı söylendi. Oradan da Kayseri’ye getirileceği söyleniyor.” Dr. Tamer olayın olduğu andan itibaren ambulans helikopterin hazır bekletildiğini, daha erken saatte kendilerine bilgi verilmiş olsaydı yola çıkabileceklerini söylüyor. Görüntülere göre gelen telefondan sonra, ambulans helikopter tekrar hangara çekiliyor.
 
Genelkurmay ile ben görüşmedim
 
Dönemin başhekimi Dr. İsmail Tamer BUGÜN’e yaptığı açıklamada “O gün helikoptere bindik ve havalandık. Kısa süre sonra pilot dönüyoruz, dedi. Genelkurmay’dan kalkış izni verilmediğini söyledi. Tekrar indik ve hazırlıklarımızı yaptık. Ben doğrudan Genelkurmay’la görüşmüş değilim. Ama pilota gelen bilgi üzerine döndük” dedi. Tamer, pilota bilginin nereden geldiğini ise bilmediğini söyledi.
 
bugün