Selimpaşa"da aşırı yağış nedeniyle E-5 karayolu trafiğe kapandı. Onlarca otomobil sular altında kalırken, belediye yardım çağrısı yaptı. Kıyıkent"te sular altındaki onlarca evde mahsur kalanların imdadına, bölgeye gönderilen askeri helikopterler yetişti. Helikopterler ve botlar, sürekli yükselen sular içinde kalan vatandaşları kurtardı. İstanbul"un diğer bölgelerinde aşırı yağışlar nedeniyle yaşananlar da şöyle:

Çatalca Devlet Hastanesi Poliklinikleri"ni su bastı.

Kartal, Tuzla, Pendik, Avcılar, Küçükçekmece, Esenyurt ve Pendik"te 100"ü aşkın ev ve işyeri sular altında kaldı.

Pendik"in Esenler Mahallesi Yayalar Caddesi Gürbüz Sokak"ta bulunan 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düştü. Çıkan yangını itfaiye zamanında söndürdü.

Batı Trakya"da ise, Kırklareli"nde sağanak ve fırtına nedeniyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün 1930"da toplantı yaptığı binanın duvarları da dahil tarihi 15 bina zarar gördü.

Çanakkale"nin Biga İlçesi"nde dereler taştı. Ev ve tarım arazileri su altında kalırken, ağıllarda bulunan pek çok tavuk telef oldu.

Saray"daki 8 ev yıkıldı, 47 ev sular altında kaldı, toplam 121 hayvan telef oldu. Silivri"de 900, Selimpaşa"da 800 ev ve iş yeri su baskınına uğradı, 6 okul ve 2 hastanede de su baskını oldu, 200"ü aşkın araç denize sürüklendi. 3 ev de yıkıldı. Başbakan Erdoğan"ın talimatıyla bölgede acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Tekirdağ Valiliği emrine 250 bin TL kaynak gönderildi.HÜRRİYET