İzmir Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada, Aliağa Devlet Hastanesi'nde bebeğini ölü olarak acile getiren bir babanın, acil serviste uzman hekime çocuğunu kurtaramadığı gerekçesiyle saldırıda bulunduğunu, bu konuyla ilgili tepkilerini açıklama hazırlığı yapılırken, bir başka hekime saldırı haberinin de Diyarbakır'dan geldiği belirtildi.

Diyarbakır'da kapısında kendisini bekleyen hastalarını bırakıp ev hastasına gitmediği için bir kadın hekimin, hem de kaymakam tarafından darp edildiği öne sürülen açıklamada, şöyle denildi:

''Emir kaymakamdan da gelse beklemekte olan hastalarını bırakıp görev yerini terk etmeyen genç meslektaşımızı kutluyoruz. Sağlıkta dönüşüm ile boy hedefine dönüştürülen başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının bu türden olaylarla her geçen gün daha fazla karşılaşacaklarını her fırsatta dile getirdik.

Bu son olayın insanın kanını donduran bir başka özelliği de şiddeti önlemekle, ortaya çıkmasını engellemekle ödevli bir kamu çalışanından kaynaklanmış olmasıdır. Şiddet uygulayan kamu çalışanı bir de o ilçenin kaymakamıysa eğer, sözün bittiği noktadayız demektir. Bizler yanı başımızdaki Aliağa'da ve biraz uzağında olsak da Diyarbakır'da fiziksel şiddete uğramış olan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, aynı dileklerin ilgililerce de dile getirilmesini beklediğimizin altını çiziyoruz.

Bu son olaylar geçen haftaki grev eylemimizin gerekçelerinden biri olan can güvenlikli çalışma ortamı istemimizin de ne denli yerinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.''