Çete operasyonunda gözaltına alınan Hanefi Avcı’nın sağ kolu Mehmet Arslan’ın hediye telefonlarla dinleme tuzağı kurduğu iddia edildi. Arslan elde ettiği haksız kazançla İstanbul’da Boğaz manzaralı restoran açmış.

İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen kaçakçılık operasyonunun detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.Operasyon kapsamında gözaltına alınan ‘Devrimci Karargah Örgütü’ davasının tutuklu sanığı eski emniyetmüdürüHanefi Avcı’nın sağ kolu Mehmet Arslan’ın suç örgütüne organizatörlük yaptığı belirlendi. Şube Müdürü olan Arslan’ın yakından tanıdığı kişilere görüşmeleri kaydeden özel tasarımlı cep telefonları hediye ettiği önü sürüldü.

‘PATATES HAT’ KULLANMIŞ

Halen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Arslan’ın, polis teknik takibinden kurtulmak için “patates hat” denilen başkasının üzerine kayıtlı telefonnumarası kullandığı, elde ettiğihaksız kazançlarla İstanbul’da Boğazmanzaralı restoran açtığı öne sürüldü.Özel görüşmelerini burada gerçekleştirdiği iddia edildi.Örgütün organizatörlüğünü yaptığı anlaşılan Arslan’ın görüşmelerini gerçekleştirdiği tüm odalara frekans bozucu cihaz taktırdığı; başkalarının görüşmelerini deşifre etmek için ise belirlenen yerlere ortam dinleme cihazı ve “böcek” denilen gizli kamera taktırdığı öne sürüldü. Arslan’ın, yakından tanıdığı kişilere ise konuşmaları bilgisayar hafızasına kaydeden özel tasarımlı cep telefonu hediye ettiği ileri sürüldü.

SORGULARI SÜRÜYOR

Tümü de İstanbul’da yaşayan şebeke elemanlarının,Dubai ve Çin’den getirilen kaçak elektronik eşyaları, örgüt lideri H.M.’nin talimatları doğrultusunda dikkat çekmemek için İzmir Gümrüğü’nden ülkeye sokturduğu saptandı. Gözaltındaki 12 zanlının, emniyetteki sorgularının devamettiği, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Eşyaların değeri 80 milyon lira

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Bürosu ekipleri, bir yıllık takibin ardından dinleme cihazı, cep telefonu ile satışı yasak çeşitli elektronik eşyaları yurda kaçak yollarla sokarak satışını yapan bir şebekeye, İzmir merkezli İstanbul, Balıkesir, Eskişehir, Antalya ve Samsun’da önceki sabah eşzamanlı operasyon düzenlemişti. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda, yurda kaçak yollarla sokulmuş 57 bin 641 adet cep telefonu, gizli dinleme ve kayıt cihazları, gizli kameralar ve bunları bulmaya yarayan cihazlarla tablet bilgisayarların da aralarında bulunduğu 108 bin 499 adet elektronik eşya ele geçirilmişti. Eşyaların değerinin 80 milyon lira olduğu belirlendi. Operasyon kapsamında, aralarında ‘Devrimci Karargah Örgütü’ davasının tutuklu sanığı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın Edirne ve Eskişehir’de görev yaptığı dönemde şube müdürü olarak görev yapan, halen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Arslan, kardeşi S.A. gümrük teşkilatından atıldığı öğrenilen örgüt lideri H.M’nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı.

HABER: Cem KARTAL-BUGÜN GAZETESİ