Mayıs ayı geldiğinde 'anneme ne almalıyım' telaşı sarar çoğumuzu. Tabii üreticileri de... Cazip kampanyalar, özel koleksiyonlar, renkli ambalajlar, hiç fark etmediğimiz ürünler birbiri ardına tanıtılmaya başlar günler öncesinden.

Zaten zorlandığımız hediye seçiminde kafamız iyice karışır. 'Hangi birini almalıyım, fiyat aralığı bütçemi zorlamamalı, ama şık bir hediye olmalı' diye düşünüp dururuz. 'Benim annem en iyisini hak ediyor' diyerek başlarız araştırmaya. "Nerede ne var, kaç lira, acaba annem beğenir mi, geçenlerde bir şeye ihtiyacı olduğunu söylüyordu, ama neydi' diyerek dalar gideriz düşünceler diyarına. Aslında Anneler Günü, hediyeleşmek için sadece bir vesile. İnancımızda da önemli bir yere sahip. Bu vesileyle, fazla uzaklara dalmadan size küçük öneriler hazırladık. Alışverişe çıkarken aklınızda bulunsun diye... Bir de küçük bir not: Aldığınız ürünün değiştirme kartını istemeyi unutmayın. Küçük, ama büyük duygularla doldurduğunuz 'sevgi sözcükleri'ni eklemeyi ihmal etmeyin.

Hediye seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Annenizin kıyafet stili var mı? Yani 'annem asla etek giymez, pantolon giyer veya kilolu olduğu için uzun tunikleri tercih ediyor' diyebiliyor musunuz? Kısaca annenizin stiline karar verin. Klasik, spor, iddialı, romantik, salaş vb...

Anneniz kaç yaşında, kilosu ve boyu ortalama nedir? Kıyafet, aksesuar ya da ayakkabı her ne olursa olsun yaş, kilo ve boy ile doğrudan ilgilidir. Kilolu bir kadına açık renklerde elbise ya da dar kesimlerde bluz alırken bir kez daha düşünün. Kilolu anneler için asimetrik kesimli sezonun da modası olan akışkan likralı kumaşlı, rahat kullanım olanağı sağlayan düz renkteki elbiseleri, zayıf ise pensli ipekli bluzları tercih edebilirsiniz.

Annenizin özel olarak ilgi duyduğu eşyalar var mı? Mesela bazı kadınların ayakkabı ve çanta düşkünlüğü ünlüdür. Belki de takı ve aksesuar seviyordur. Uzun zamandır almak istediği ya da beğendiği bir aksesuarı alarak onu hem şaşırtabilir hem de sevindirebilirsiz.

Özel kıyafet tasarımları yapan yerlere mutlaka uğrayın. Sevgi sözcükleri yazdırtabileceğiniz tişörtler alabilir ya da beyaz gömleğinin manşetine, göğüs kısmına isminin baş harflerini işletebilirsiniz. Kolye de tasarlatabilirsiniz. Kişiye özel boyama yapılan eşarplar da olabilir.

Bütçenize uygun inci kolye, küpe veya yüzük alternatifleri oldukça fazla. Ama bir değişiklik yapmak istiyorsanız üzeri mine ile renklendirilmiş, pırlanta ile ışıltı kazandırılmış çiçeklerle kaplı Roberto Bravo'nun muhteşem tasarımları olan aksesuarlara yönebilirsiniz.

Anneniz spor yapmak istiyor ama bir türlü başlayamıyorsa eşofman koleksiyonlarında cıvıl cıvıl bir mevsim yaşanıyor. Fakat eşofman tercihlerinizi yaparken hava alabilen, terletmeyen ve yumuşak dokulu malzemeler kullanılan ürünleri alın.

Annem yaşlı ve günlerinin çoğunu evde yatarak geçirmek durumda diyorsanız, sağlıklı malzemelerden üretilmiş gecelik, pijama ve terlik kullanışlı bir hediye olacaktır. Gece çok kalkıyor ve üşüyorsa şık sabahlıklar kotondan ipeğe kadar geniş yelpaze ile sizleri bekliyor.

Dış giyim çok önemlidir. Yaz geldi, annenizin astarsız zarif ve şık bir pardösüsü yoksa hemen hediye alabilirsiniz. Sentetik olmayan, çabuk kırışmayan ve rahat kesimli konforlu bir pardösü, satın alacağınız güzel hediyelerin başında yer alır.

Anneniz ile aynı giyinmekten hoşlanıyorsanız U.S Polo'nun tişörtlerine mutlaka bakmanızı öneririm. Cıvıl cıvıl renkleri, konforlu kumaşları ve trend kesimleri ile zevkli koleksiyona sahip olan U.S Polo, anne-kız giyebileceğiniz seçeneklerle dolu. (Zaman)