Bunun üzerine esnaf hemen telefona sarıldı, kulübü aradı. Fenerbahçe"den “Hayır” yanıtını alınca da hakemi geri çevirdi.


YAKLAŞIK 15 milyon Euro"luk kadrosuyla Euroleague"e erken veda eden Fenerbahçe Ülker herkesi şaşırtmıştı. Grubundan çıkamayarak TOP 16"ya kalamayan sarı lacivertli ekibin elenmesi günlerce yazılıp çizildi. Ancak bu konuda ortaya öyle bir iddia atıldı ki, yenilir yutulur cinsten değil.

F.Bahçeli bir yönetici, sahalarında 76-68 kaybettikleri ve Avrupa"ya veda ettikleri Zalgiris Kaunas maçında komploya kurban gittiklerini ileri sürdü. İddiaya göre karşılaşmanın İtalyan hakemi Fabio Facchini, Kapalıçarşı"da yaptığı alışverişin faturasını sarı lacivertli kulübe ödetmek istedi.

Başkan talimatı var

Başkan Aziz Yıldırım"ın etik olmayan hiçbir işe girilmemesi konusunda kesin talimatı olduğunu söyleyen yönetici, bu nedenle hakemlere hiçbir hediye almadıklarını vurguladı.

Euroleauge"den elenmelerini başlı başına bu olaya bağlamak istemediklerini ve takımdaki sakatlıkların da bu sonuçta önemli bir etken olduğunu söyleyen Fenerbahçe yöneticisi, “Hakemlere hediye almadık diye elendik demek istemiyorum. Ancak bu tavrımız da onların kararlarında, dolayısıyla da bizim elenmemizde bir etken olmuştur” dedi.

Fener öder demiş

İDDİAYA göre F.Bahçe Ülker-Zalgiris Kaunas karşılaşmasının hakemi Fabio Facchini maç günü Kapalıçarşı"dan alışveriş yaptı ve ödemenin Fenerbahçe kulübü tarafından yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Kapalıçarşı esnafı kulübü aradı, ancak ödemenin yapılmayacağı cevabını aldı. Küplere binen İtalyan hakem de alışverişten vazgeçerek çarşıdan ayrıldı.

Murathanoğlu doğruladı

RADYOSPOR"da katıldığı bir programda bu konuya değinen basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu da olayı doğruladı. İtalyan hakemin o maçta tam anlamıyla bir katliam yaptığını söyleyen Murathanoğlu, “Aziz Yıldırım"ın bu konuda bir talimat verdiğini ve etik olmayan hiçbir olayda F.Bahçe"nin adının geçmesini istemediğini biliyorum. Normalde İtalyan hakemleri etki altına almak kolay değil. Ancak o dükkan sahibinin Fenerbahçe kulübünü aradığını da biliyorum” dedi. Murathanoğlu ayrıca, hakemlerin bir birlik olduğunu ve F.Bahçe"nin ilerleyen dönemlerde de bunun zorluğunu çekebileceğini söyledi.