Doğan Yayın Holding"e ceza kesilmesiyle ilgili “Bu ülkenin, bu devletin Maliye Bakanlığı normal, mutat incelemelerden birini yapmış” diyen Erdoğan, cezayı eleştirenlere de tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"a “medyanın avukatı” diyen Erdoğan, “Ortada bir netice var, bunun avukatlığı sana mı kaldı?” diye konuştu.

15 bin kişiye konuştu
Adıyaman Yücel Özbilgin Parkı"nda yaklaşık 15 bin kişiye hitap eden Erdoğan, Ankara"ya kapanan siyasetçilerin muhalefeti dahi medyaya havale ettiklerini ileri sürdü. “Şu anda bir CHP medyası var” ifadesini kullanan Erdoğan şunları söyledi: “O medyanın avukatlığını da sayın Baykal yapıyor. Dün (önceki gün) Adana meydanında çıkmış, baktım gayet başarılı bir avukatlığa soyunmuş. Bu ülkenin, bu devletin Maliye Bakanlığı normal, mutat incelemelerinden birini yapmış. Ortada bir netice var, bunun avukatlığı sana mı kaldı? Ama 29 Mart"ta, inanıyorum ki sayın Baykal"ın avukatlık belgesini bu millet yok edecek. Bu çamur siyasetini bırak, bu ülkede adil siyaset yap.”

Delil varsa yargıya gitsin
Baykal"ın elinde dosyalarla kendilerine iftira attığını da ileri süren Erdoğan “Hazine"nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Benimle neyi konuşacaksın sen” dedi.
Kendileriyle ilgili elinde delil varsa Baykal"ın yargıya gitmesini isteyen Erdoğan “Sağda solda insanlara iftira atarak bir yere varamayacaksınız. Eğer elinde deliller varsa yargıya gidin” diye konuştu. Kahramanmaraş"ta da yaklaşık 50 bin kişiye hitap eden Erdoğan, muhalefet partilerinin Atatürk"ün üzerinden geçindiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:
“Baykal diyor ki, "Televizyona çağırıyorum, gel." Baykal, seçimlerin meydanı burası. Bu meydanlar oy verecek. Siyaseti ekranlar üzerinden, gazeteler üzerinden, medya üzerinden yapıyorlar. Çamurun üzerine oturuyorlar. Çamur siyaset yapıyorlar. Beyefendiler bir de uslubumdan rahatsız oluyor. Başbakan milletin diliyle konuşuyor.”


Milliyet