TRT2'de Tuluhan Tekelioğlu'nun sunduğu "Boğaziçi'nden" programının konuğu olan Zeliha Sunal, farklı dillerde şarkı söyleme rekorunu kırmak istiyor.

Şu ana kadar 42 ayrı dilde şarkı söyleyebildiğini ifade eden Zeliha Sunal, "İddialıyım. Bunu kesinlikle 60-70 falan yürümek istiyorum. Ama bu albüm çalışmaları, bu diller üzerinde çalışmamı frenledi" diye konuştu.

Şimdilerde 'Herşey Çok Güzel Olacak' isimli albümünün heyecanını yaşayan Zeliha Sunal, farklı dillerde şarkı söylemenin bir hobi olarak başlamasına karşın sonradan başına iş olarak da döndüğü şeklinde bir ifade kullandı.

Her orkestra şarkıcısı gibi kendisinin de İtalya, Fransa, İngilizce gibi çok bilinen dillerde şarkı söylediğini ancak Ankara'daki protokol davetlerinde şarkı söylerken bir Nijerya heyetinin geldiğini ve onları çok sıcak bulduğunu ve kıyafetlerini çok beğendiğini belirterek "Ah keşke bir Nijerya şarkısı bilsem de söylesem" dediğini anlattı.

Sunal, bu düşüncesini dillendirdikten sonra yurtışından gelecek olan heyetlerin kendisine bildirildiğini ve bunun üzerine kendisinin de o ülkelerin en popüler şarkısını öğrenmek durumunda kaldığını ifade etti.

EN ÇOK ÇİNCE VE JAPONCA SÖYLEMEYİ SEVİYOR
Zeliha Sunal, bugüne kadar en çok Doğu Avrupa ülkelerinin şarkılarını söylerken çok zorladığını belirterek Finlandiya, İsveç, Hollanda, Belçika dili ve bazı Portekiz lehçelerinde çok zorlandığını ifade etti.

Sunal, en çok da Doğu ülkelerinin özellikle Çin, Japon, Kore şarkılarını söylemeyi çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'de farklı dillerde şarkı söyleme rekorunun Selçuk Alagöz'e ait olduğunu belirten Zeliha Sunal, "Tam 73 ayrı dilde şarkı söyleyebiliyor ve mükemmel şarkılar söylüyor. Benim için bir idoldür. Yani kendi dalımda. İnşallah bir gün ona yetişeceğim. Böyle bir niyetim var" açıklamasını yaptı.

Vatan