Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat"taki konuşmasında yine muhalefet ve Doğan Grubu"nu hedef aldı. Erdoğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan"ın yabancı bir gazeteye yaptığı açıklamalarla ilgili, “Sayın Doğan, önce kendine gel... Bu Başbakan öyle küçük düşünen bir başbakan değil” dedi.
Yozgat Cumhuriyet Meydanı"nda saat 11.00"de planlanan miting, gecikmeli yapıldı. Erdoğan"ı taşıyan helikopter, yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle Çorum"un Boğazkale ilçesi Jandarma Karakolu"na inebildi. Yozgat"a 60 kilometre uzaklıktaki Boğazkale"den karayoluyla hareket eden Erdoğan"ı, yaklaşık 5 bin kişi yoğun kar yağışı altında bekledi.

"Alışkanlıklarınız bozuldu"
Erdoğan, Doğan Yayın Holding"e verilen vergi cezasının uluslararası basındaki yankılarından rahatsızlığını ortaya koydu. The Wall Street Journal"da yayımlanan yorum ve haberler ile Aydın Doğan röportajına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:
“Buradan Sayın Doğan"a da sesleniyorum. Amerikan gazetelerinden bir tanesine açıklama yapıyor. "Başbakanın çocuklarıyla ilgili haberlerimizden rahatsız olduğu için bunları koyma dedi. Biz de reddettiğimiz için bundan dolayı bize bunları yaptı" diyor.
Sayın Doğan, önce kendine gel. Bu Başbakan öyle küçük düşünen bir Başbakan değil. Bu Başbakan Türkiye"nin şanına yakışan, Türkiye"nin büyük düşünmesini kendisi için ideal addeden bir Başbakan. Farklı alışmıştınız, alışkanlıklarınız bozuldu diye rahatsız oluyorsunuz. Çünkü sizler karşınızda el pençe divan duran başbakanlara alışmıştınız. Çünkü sizler İkitelli"den, Babıali"den iktidarları yönetmeye alışmıştınız.”
“Çünkü şimdi sizler devletin bir biriminin, Maliye Bakanlığı"nın size yönelik yapmış olduğu rutin bir incelemeden, eğer sizin her şeyiniz sağlamsa niçin rahatsız oluyorsunuz? Bundan kısa bir süre önce aynı yanlışı yine yaptınız ve bakın mahkemeye bile gitmediniz, uzlaşmaya gittiniz. Uzlaşmada da 200 trilyonu aşkın ceza ödediniz. Neden?”

"Mahremimizi basmayın"
Erdoğan, medya boykotu çağrısı yapmasıyla ilgili de şunları kaydetti:
“Benim Sayın Aydın Doğan"a bir sözüm oldu. Dedim ki "Bak, belden aşağı vurmayın. Çocuklarımızı, ailelerimizi, mahremimizi yalan yanlış haberlerle gelip de gazetelerinize basmayın."
Ben teşkilatıma bir sivil inisiyatif olarak şunu söyledim, "şu gazete" demedim, Yalan yanlış haber yapan gazeteleri boykot edin, almayın" dedim. Niye? Çünkü habercilik doğru olmayı gerektirir. ”
Muhalefete de yüklenen Erdoğan, “Her sabah yandaş gazetelerini açıp boy boy fotoğraflarını görüyorlar. Kendilerini dev aynasında görüyorlar. Onlara buradan sesleniyorum; Medyadan kılavuz olmaz, kılavuzu karga olanın... Medyaya aldanma. 29 Mart"a kadar manşeti medya yazar ama 29 Mart"ta son manşeti bu millet atacak” dedi.
Yozgat"tan sonra Çorum"a geçen Erdoğan, muhalefetin dürüstlüğü hayatında görmediğini öne sürerek “Kurbağanın vakvağası suyu bulandırmaz, bunların yalanları suyu bulandırmaz, bunların iftiraları bizim hizmetlerimizi bulandırmaz, bunların çamurları bizim kutlu yolculuğumuzu bulandırmaz” dedi.

"Baykal yeni bir mükellef buldu"
Başbakan Erdoğan, Yozgat"tan sonra gittiği Çorum"daki konuşmasında AKP"nin yolsuzlukların, çetenin, mafyanın önünü kestiğini, hortumcuları rahatsız ettiğini savundu. Erdoğan şöyle konuştu:
“Sayın Baykal, "Ben onların avukatıyım" diyor ama şimdi kendine yeni bir mükellef daha buldu. Kim o? Bir medya grubunun da avukatlığını üstlendi. Çünkü o medya grubu da onun taşeronluğunu yapıyor. Sayın Baykal meydanlarda konuşma yerine işi nereye verdi? İkitelli"ye verdi. İkitelli"deki medya grubu götürüyor işi. Diyor ki, "Televizyona gel televizyona." Bırak sen televizyonu, televizyondan oy çıkmıyor, oy buradan çıkıyor.”

MİLLİYET