Altınkum Polis Karakolunda düzenlenen toplantıya Toplum Destekli Büro Amir Vekili ve Emniyet Amiri Arif Kılıç, Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinde görevli polis memurları Hatice Alper ve Naciye Yalnız ile Mahalle Muhtarları ve basın mensupları katıldı.
Slayt Eşliğinde yapılan bilgilendirmede Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinde görevli polis memuru Hatice Alper Toplum Destekli polisin tanımı,amacı ve hedefini açıklarken sözlerini şöyle sürdürdü; “Suç toplumda devam eden bozuklukların bir nedenidir.Bir hastalık gibi tedbir alınmazsa büyüyüp gidiyor.Hiç kimse suçlu doğmuyor ama suçlu oluyor. Toplum genelinde suç var ama fertlerin bu tür olaylarda katılımı bizim açımızdan önemli..”dedi. Konuyla ilgili örnekler veren Toplum Destekli Büro Amir Vekili ve Emniyet Amiri Arif Kılıç “Örneğin apartmanınızda veyahut mahallenizde bir hırsızlık vakası cereyan ediyor. Burada komşuların “Aman banane “ mantığı yerine hemen 155"i arayarak durumu bildirmesi fert olarak görevi yerine getirmesi gerekli. Bu kurulan biriminde asıl görevlerinden biri de bu…Bir anne ya da çocuk şiddet mi görüyor; bunu görenler ya da komşuları hemen durumu polise bildirmeli ki aynı durum ileri de kendi başına geldiğinde de başkaları da ona yardımcı olsun”
Polis Memuru Hatice Alper suçu üreten nedenlerle ilgili de şunları söyledi; “Toplumun hemen her kesiminde var olan; Alkol ve Uyuşturucu ile ,Dengesiz koşullar, Eğitimsizlik, Arkadaş grubu baskısı, Yetersiz ebeveynler, kişisel nedenler, Okulu asma ve uzaklaşma, (özellikle ergen dönemlerde ), Agresif davranışlar gibi nedenler kişileri suça itiyor. Hedeflerimiz ise Toplumun sunulan hizmetlere katkısının sağlanması, yersiz suç korkusunun azaltılması, vatandaşın bilinçliliğinin arttırılması ve sosyal düzensizliklerin ivedi şekilde giderilmesi sağlamak istiyoruz”

GELENEKSEL SUÇ ÖNLEME ANLAYIŞI
Toplantıda ayrıca Geleneksel Suç önleme Anlayışı adı altında başlatılan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Alper, “Polis, Sivil Toplum Kuruluşlar, Yerel Yönetimler ve Kamu kurumları yaptıkları çalışmaları topluma endeksli şekilde çalışıyor.Bizim istediğimiz ise ortada problem var ve biz bu saydıklarımızın dışında Toplumu da bu işe katarak problem başlamadan bunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Birlikte el ele verirsek, toplumu da duyarlı hale getirirsek var olan sorununun üzerine örtmeye yada erteleme yerine problem ortaya çıktığında çözüm için çalışmalar yaparsak sorun büyümeden çözülecektir” dedi. -iha