Önceki yıllarda aldığı Güney Avrupa’nın en iyi havayolu ödüllerinin ardından bu yıl Avrupa’nın en iyi havayolu (Best Airlines Europe) ödülünü alan Türk Hava Yolları (THY), hedef büyüttü. THY’nin yeni hedefi dünyanın en iyi havayolu olmak. THY’nin 2006 yılında 3 yıldızlı bir havayolu şirketi olduğunu, 2007’de 4 yıldız olduklarını, 2009’da ise 4.5 yıldıza ulaştıklarını ifade eden THY Genel Müdürü Temel Kotil “Şimdi son nokta olan 5 yıldızlı olmak istiyoruz. Şirket olarak ilk ödülümüzü 2009 yılında Güney Avrupa’nın en iyi havayolu seçilerek aldık. 2010 yılında yine aynı ödülü aldık. Bu yıl ise ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu (Best Airlines Europe)’ Ödülü’nü aldık. Kademe kademe yukarı çıktık. Bu ödülleri alırken pek çok konuda da dünya ikincisi olduk. Ama biz, ikincilik bize yakışmadığı için onları söylemiyoruz. Şimdi dünya birincisi olacağız. Yeni hedefimiz bu” diye konuştu.
 
Başbakan’ın çok yararı oldu
 
Bu noktaya gelirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunun çok yararı olduğunun altını çizen Kotil “Çeşitli yıllarda uçak alıp açılış yaparken törenlerimize katılıp bize yeni vizyon çizdi. Bizi her zaman kaliteye yönlendirdi. Ulaştırma Bakanımız’ın koyduğu politikaların da büyük önemi var. Ama 16 bin çalışanımızın büyük özverisi var. Yaptığımız işe gerçekten inanıyoruz yolcu da bunu hissediyor” dedi. Alınan ödülle birlikte 150 milyar dolarlık dünya havacılık sektörünün büyük bölümünün bulunduğu Avrupa’da daha çok tercih edileceklerini vurgulayan Kotil, ödülü paraya çevirmeyi de bileceklerini belirterek şunları söyledi: “Ödülü Avrupa’daki dergi, gazete, televizyonlarda göstermeye başladık. Tüm uçaklarımıza da koymaya başlayacağız. Ödül bize Avrupa pazarında yüzde 2-3 daha fazla yolcu getirirse çok güzel olur. Gelirimiz birkaç puan yukarıya çıkar. Yüzde 10 gibi bir artı getireceğini düşünüyorum. Bunun peşindeyiz.” THY’nin son yıllarda çok büyüdüğünü vurgulayan Kotil “Anadolu şehirlerinin de bizi örnek alıp hizmet ya da mal üretmesi lazım. Anadolu şehirlerinin büyük bir pazar olan İstanbul’u görmesi lazım” dedi. 8AA
 
THY’DEN YENİ BÜRO
 
Manchester United ekibi ilk yolcular oldu
 
Yeni açılan THY Manchester bürosu, ilk uçuşunda Manchester United Futbol Kulubü ekibini yolcu etti. THY’nin Manchester bürosunun açılışına Manchester United’ın teknik direktörü Sir Alex Ferguson, şampiyonluk kupasıyla geldi. Açılışta Ferguson, THY Müdürü Cengiz Türksoy’a THY’nin havadaki performansının yanında, yer hizmetlerinde de çok başarılı olduğunu söyledi. Kulüp olarak da kendilerinden son derece memnun kaldıklarını belirten Ferguson, THY’yi başarılarından dolayı kutladı. Manchester United kafilesi, Boeing 777 tipli  uçakla ABD’ye hareket etti.