Suriye'nin başkenti Şam'ın Emeviye Meydanı'nda bulunan Genelkurmay Başkanlığı binası yakınlarında meydana gelen patlamada 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye devlet televizyonu, başkent Şam'ın Emeviye Meydanı'nda, Genelkurmay Başkanlığı binasının 300 metre yakınındaki Hava Kuvvetleri'ne bağlı hava kontrol merkezinde sabah saatlerinde şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini bildirdi. Patlamada, BM gözlemcilerinin kaldığı bilinen Dama Rose Otel'inin camlarının kırıldığı, BM gözlemcilerinden yaralanan olmadığı kaydedildi.

Askeri toplantı hedef alındı

Patlamayı üstlenen Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı "Peygamberin Torunları Tugayı" komutanı Ebunnur yaptığı açıklamada, saldırının sabah 8.00 sularında düzenlendiğini ve üst düzey komutanların katıldığı askeri toplantının hedef alındığını söyledi.

Saldırının operasyonlarda hayatını kaybeden Suriyeliler için düzenlendiğini vurgulayan Ebunnur, asıl hedeflerinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed olduğunu ve en kısa zamanda Esed'i hedef alan saldırılar düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Patlamada binanın tamamen yıkıldığını ve binada yaklaşık 150 kişinin bulunduğunu ileri süren Ebunnur, "Suriye devlet televizyonu patlamada 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Ancak ben olayda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, saldırı sonrasında bölgede küçük çapta 3 farklı patlama sesi daha duyuldu. (EAK)