1988-89 sezonunda Sarı-Lacivertli takımın 103 gol ile şampiyon olması ve o tarihten bu yana kimsenin bu başarıyı yakalayamaması Galatasaraylı yöneticilerin iştahını kabartıyor.

Polat yaptığı açıklamada, 'Bu sezona bol gol ile başladık. Ligde de ve Avrupa'da da bol gol bulduk. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız kısırlığı yaşamadık. Şimdiden konuşmak erken olabilir. Ama bu sezon lig rekorunu kırarak en az 104 gol atabiliriz' ifadelerini kullandı. Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'a futbolu emanet ettiğini söyleyen Polat, 'İnanın Galatasaray ile ilgili haberleri gazetelerden öğreniyorum. Benim kulüple ilgili daha önemli işlerim var' diyerek kurumsallaştıklarını anlattı.

Polat şirket birleşimi, Aslantepe ve Riva arazi ile yoğun bir mesai harcadıklarını söyleyerek, 'En önemsediğim konu Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleşimi. Bütün arkadaşlarım bu konuyla ilgileniyor. Bu birleşme için 60 ile 70 milyon dolar arası finansman gerekir. Kısa zamanda yol aldık. Bu işi de başaracağız' şeklinde konuştu.

Riva için 'Geleceğimiz' ifadesini kullanan ve arazinin değerlenmesini beklediklerini dile getiren Polat, futbol takımının hedefleriyle ilgili olarak da 'Biz yola hem ligde şampiyonluk için hem de Avrupa'da başarılı olmak için çıktık. Başta kariyerli bir hoca ve iyi futbolcuları transfer ettik. İyi bir takım kurduk. Hem Avrupa'da, hem de ligde iyi bir başlangıç yaparak taraftarlarımızı ve camiamıza umut dağıttık. Şampiyon olmak bizim için önemli' değerlendirmesini yaptı. / milliyet