Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, "Burnumuzun dibinde DEAŞ var ama HDP ve CHP'nin içerisinde bulunduğu bir hükümet Fırat Kalkanı Harekatını başarabilir miydi? Başaramazdı" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Abhaz Derneğinin düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı. Ramada Otel'de düzenlenen programa Bakan Işık'ın yanı sıra Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Gonca, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bu bir hükümet sistemi değişikliğidir. Asla ve asla bir rejim değişikliği değildir. Türkiye rejimi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1923 yılında TBMM'de belirlemiştir. Türkiye Devleti bir Cumhuriyet devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk bayrağı ay yıldızlı Türk bayrağıdır. Türkiye'nin başkenti Ankara'dır. Türkiye'nin rejimi bunlardır. Allah'a şükür bununla ilgili Türkiye'de herhangi bir tartışma yoktur. Hiç kimsenin hükümet sistemi tartışmasını, rejim tartışmasına çekmeye de hakkı yoktur. Bunu yapanlar bilsinler ki kendi argümanları zayıftır" dedi.

"TÜRKİYE BU ÇİFT BAŞLILIKTAN KURTARILMIŞ OLACAK"

Yeni anayasa sistemiyle çift başlılığın ortadan kalkacağını belirten Bakan Işık, "Türkiye bu çift başlılıktan kurtarılmış olacak. Cumhurbaşkanlığı ve Başkanlık makamları birleşecek ve iki direksiyonlu bir yönetim sistemi ortadan kalkacak. Bu süreçteki en önemli kazanım olacak. İkincisi, halk hükümeti sandıkta belirlediği için Türkiye'nin istikrarsızlık diye bir problemi olmayacak" diye konuştu.

"BU TOPRAKLAR HİÇBİR DİKTATÖRE PRİM VERMEDİ"

Türkiye'nin hiçbir dönemde diktatörü lider olarak seçmediğini belirten Bakan Işık, "Bu topraklar hiçbir diktatöre prim vermedi. Bundan sonrada vermeyecektir. Bırakın diktatörlüğü sözünde durmayan, sözünü tutmayan, söylediği ile yaptığı bir olmayan hiçbir siyasetçiyi bu toplum ödüllendirmedi. 1954 yılında yüzde 54 oyu alan Demokrat Parti 3 yıl sonra yüzde 47'ye düştü. 1960 yılında darbeden sonra, darbeci askerler İsmet Paşayı tek başına iktidar yapmak için ellerinden geleni yaptılar, ama o dönem gene CHP birinci çıkamadı" diye konuştu.

"KARA TREN SİSTEMİNİ KABUL EDENLER OLABİLİR, BİZ KABUL ETMİYORUZ"

Türkiye'nin kara tren düzeninden çıkması gerektiğini belirten Bakan Işık, "Birileri bize kara tren yeter diyor. Kara tren de de yolculuk yapıyoruz zaten diyorlar. Ama rakiplerimiz hızlı trenle yoluna devam ediyor. Türkiye'nin bırakın hızlı treni, yüksek hızlı tren'e ihtiyacı var. Nedeni ise aramızdaki mesafe ise zaman açık. Böyle bir dünyada, dünyadan kopuk yaşamayı istiyoruz diyemezsiniz. Diyenler olabilir ama onu diyenlerin çocukları bunu kabul etmez. Artık dijital bir çağda yaşıyoruz. Mesafelerin kalmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde herkesten daha az şeylere yetinin diye bir görüş belirleme hakkımız yok" şeklinde konuştu.

"HDP VE CHP'NİN İÇERİSİNDE BULUNDUĞU BİR HÜKÜMET FIRAT KALKANI HAREKATINI BAŞARAMAZDI"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önemine değinen Bakan Işık, "Türkiye'nin gelecekte karşı karşıya kalacağı riskler açısından daha güvenli bir sistem olduğunu düşünüyoruz. Düşünün ki 7 Haziran'dan sonra söylediğimiz o tablodaki bir hükümet olsaydı, Türkiye Fırat Kalkanı Harekatını başlatabilir miydi. Burnumuzun dibinde DEAŞ var ama HDP ve CHP'nin içerisinde bulunduğu bir hükümet Fırat Kalkanı Harekatını başarabilir miydi. Başaramazdık. Bu kadar terörle mücadeleyi yapabilir miydik. Kendi içimizde kavga eder dururduk" ifadelerini kullandı.