AYDINPOST HABER SERVİSİ/ MANOLYA TÜTÜNCÜOĞLU- FATİH YENGİ- Ankara’da hayatını kaybedenler için HDP’nin düzenlediği yürüyüş Yağcılar içinde başlayıp Atatürk Kent Meydanı’nda son buldu.

Bugün Ankara’da meydana gelen patlamaları protesto etmek için Halkın Demokrasi Partisi (HDP) üyesi bir grup Yağcılar içinde toplandı. Grup sloganlar atarak Gazi Bulvarı, Sevgi Yolu’nu takip ederek Atatürk Kent Meydanı’na gitti. Burada HDP Aydın milletvekili adayı Doğan Erbaş, yaptığı konuşmada, “Üzüntümüz büyük; ama öfkemiz de büyük. Bugün Ankara’da Türkiye’nin dört bir yanında gelerek barışın, kardeşliğin sesini dile getirmek istediler. Dört bir yandan gelen kadınlar, gençler, yaşlılar, sendikacılar bir arada yaşamak istiyoruz dediler. Savaşa hayır dediler. Barış istediler. Bunun için maalesef çok vahşi bir tabloyla karşı karşıya kaldılar” dedi.

Polisin sıkı güvenlik tedbiri aldığı protestoda konuşması sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP aleyhine sloganlarla kesilen Erbaş, konuşmasını tamamladıktan sonra, oturma eylemi yapan grup olaysız şekilde dağıldı. 

hdp-aydin’dan-bombali-saldiri-protestosu.JPG