Aydın Ticaret Borsası"nda bugün hazırlıkları tekrar gözden geçiren çalışma grubu üyeleri, tüm hazırlıklarını tamamlayarak dosyayı Aralık ayı sonu itibariyle Ankara"ya gönderme kararı aldılar.

Aydın"ın en önemli geçim kaynaklarının başında gelen ve ilin ismi ile özdeşleşmiş İncir"in aynı zamanda ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinin başında geldiğini kaydeden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Konseyin Kurulması ile incirin üretimden pazarlamasına kadar pek çok sorunun daha kolay çözüleceğine inandığını söyledi.

Ayın Ticaret Borsası Meclis Salonu"nda düzenlenen toplantıya, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Ege Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy, KOSGEB Başkanı Turgut Gözen, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Tariş İncir Birliği Başkanı H. Hüseyin Karazor, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Şen, Ege İhracatçılar Birliği Kuru Meyve Şube Müdürü Necdet Kömür, Aydın Ticaret Borsası Laboratuar Müdürü Ülkü Ülgen, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu adına Gürcan Şentaş, Aydın Ticaret Odası Meclis Üyesi Selçuk Bölük, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Ülgen ve Kazım Günaydın ile Genel Sekreter Vekili Mustafa Aylin ve Çimen Mutlu katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy, incir üreticisinden, tüccarın ve ihracatçısına kadar herkesi kurulacak olan konsey çatısı altında toplamayı hedeflediklerini söyledi. Belirli bir planlama ile mevcut sorunların yanında ortaya çıkabilecek sorunların da çözümü üzerinde çalışılacağını kaydeden Prof. Dr. Aksoy, “Konsey kurulunca kendi içindeki yapılaşmayı sağladıktan sonra her grubun temsilcisi olacak. Sorunlar tabandan yukarıya doğru çözülecek. Ege"nin en önemli ürünlerinden biri olan ve dünyada söz sahibi olduğumuz İncirin sorunlarının çözümü noktasında Ulusal İncir Konseyi"nin kurulmasını çok önemsiyoruz” dedi.