Şener, 22 Temmuz"dan önce Erdoğan"la yaptığı özel görüşmeyi MKYK üyelerine açıklayarak ilginç bir adım attı...

AKP"nin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu"nun (MKYK) önceki gün yapılan toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü ve Şener"in açıklamaları parti kulislerine bomba gibi düştü. Şubat ve Mart"ta yapılan MKYK toplantılarına mazeret bildirerek katılmayan Şener, son toplantının en çok konuşulan ismi oldu.

Gizli görüşmeyi anlattı

Başbakan Erdoğan, basına kapalı yapılan toplantıda tek tek üyelere söz verdi. Şener konuşma sırası kendisine gelince kapatma davası açılmasından dolayı AKP"ye destek veren ifadeler kullandı ancak bir taraftan da uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi. Şener, 22 Temmuz"dan önce Başbakanlık Resmi Konutu"nda yapılan üçlü gizli görüşmeyi herkesin önünde anlattı.

“Gül"ü dışarı çıkardınız”

Şener, milletvekili adaylığı konusunda Başbakan Erdoğan"la özel görüşme yaptığını söyledi. Gece yarısı 2 saat süren görüşmeye dönemin Dışişleri Bakanı Gül"ün de katıdığını hatırlatan Şener, MKYK"da “Size bir belge göstermiştim. Gül"ü de dışarı çıkartmıştınız” diyerek o görüşmeye atıfta bulundu.

Valiliğe giden yazıyı gösterdi

Edinilen bilgiye göre Şener"in bahsettiği belge, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı"na bağlı Siyasi Partiler Masası"nın valiliklere gönderdiği bir resmi yazıdan ibaretti. Yazıda, valiliklerden AKP"li belediye başkanları ve il başkanlarının çalışmaları hakkında bilgi verilmesi isteniyordu. Şener, Erdoğan"a “Size özel bir belge göstereceğim” dedi. Bunun üzerine Erdoğan “Abdullah kalsın mı?” diye sordu. Şener"in “Siz bilirsiniz” sözleri üzerine Erdoğan, “Müsaade eder misin” diyerek Gül"ü dışarı çıkardı.

Erdoğan: Bir şey yapmazlar

Belgeyi okuyan Erdoğan “Ciddiye almayın, bir şey yapamazlar” dedi. Ancak Şener, “Bu kapatma hazırlığıdır. Çünkü yazıyı gönderen birim, siyasi partiler hakkında dosya tutan birim. Kapatma hazırlığı yapılıyor” diye konuştu. Bu görüşmeden sonra AKP Genel Merkezi, AKP"li belediyeler ile il başkanlıklarına “dini konulara girmeyin” anlamına gelen uyarı genelgesi gönderdi.

AKP"li vekil de uyardı

22 Temmuz öncesi Şener-Erdoğan diyaloğunun bir benzeri de eşi Yargıtay üyesi olan AKP"li Mehmet Yılmazcan ile Başbakan arasında geçti. Geçen dönem Maraş milletvekili olan Yılmazcan, TBMM"-de Erdoğan"a “Partiyi kapatma hazırlığı yapılıyor” dedi. Erdoğan"ın “Nereden çıkarıyorsun, saçma sapan konuşmayın. Milletin kafasını karıştırmayın” sözlerine karşılık Yılmazcan"ın “Bu bir bilgi. Eşim Yargıtay"da biliyorsunuz” dediği öğrenildi. Yılmazcan 22 Temmuz"da AKP"den aday gösterilmedi.

29 Mayıs"ta 2 saat üçlü, 1.5 saat ise ikili görüştüler

Şener"İn MKYK"da anlattığı görüşme, 29 Mayıs 2007 Salı akşamı Başbakanlık Resmi Konutu"nda gerçekleşti. Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı olan Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"la bir araya geldi. Şener Konut"ta toplam 3.5 saat kaldı. 2 saat boyunca üçlü gerçekleşen görüşmenin 1.5 saatlik bölümü ise Erdoğan ve Şener arasında ikili görüşme olarak gerçekleşti.

Üç gün sonra da aday olmayacağını açıkladı

29 MayIs"ta gerçekleşen bu görüşmeden üç gün sonra Şener milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Şener 1 Haziran"da düzenlediği basın toplantısında “Aday olmak veya olmamak demokratik bir haktır. Bu kişilerin tercih edip verdiği kararlar doğrultusunda şekillenen bir hadisedir. Ben 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aday olmama kararı verdim” dedi.

Vatan