İl Özel İdaresi Meclis Salonu"nda İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren"in başkanlığında başlayan Aydın İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarının ilk gününe meclis üyelerinin mazeret bildiren Mustafa Baştuğ"un dışındaki tüm üyeler ele alındı. Toplam 3 gündem maddesinin ele alındığı toplantıların ilk gününde İl Genel Meclisi bünyesinde çalışmalar yapan komisyonların faaliyetleri değerlendirildi.
Toplantıda Avrupa Birliği (AB) ve Ar-Ge Komisyonu"nun çalışmalarını değerlendiren Komisyon Başkanı Hasan Yavuz, AB projelerinin hazırlanmasında proje danışmanlığı yapan Mahmut Ökçesiz"in AB projelerini, Türkiye"de yapılan projeleri ve ileriki süreçte yapılacak olanları bir sunumla anlattığını söyledi. Yapılan değerlendirmede turizm, tarım ve eğitim kenti olan Aydın"da yapılması gereken bir çok AB projesi olduğunun görüldüğünü belirten Yavuz, “Şuana kadar da bu konularla ilgili olarak yok denecek kadar az sayıda çalışma yapıldığı anlaşılmıştır. İlimizde AB projelerinin verimli olarak yapılabilmesi için öncelikle İl Özel İdaresi"nde AB projeleri ile ilgili çalışma yapacak bir büronun kurulması ve AB projeleri çalışmaları ile ilgili dışardan danışmanlık hizmeti satın alınması gerekmektedir” dedi.
AB projeleriyle ilgili olarak İL Genel Meclisi üyelerinin bilgilendirilmesi için çalışma yaptıklarını açıklayan Hasan Yavuz, AB Proje Danışmanlığına Mahmut Ökçesiz"in götürülmesini uygun gördüklerini sözlerine ekledi.