Geçtiğimiz ay içerisinde 3 adet firmaya sanayi sicil belgesi verildiğini ve 15 adet firmaya ait sanayi sicil belgesinin de vizelerinin yapıldığını belirtti.
Haziran ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Uysal, ay içerisinde il merkezinde 503 adet ölçü ve tartı aletinin periyodik muayenesinin yapılarak, bunlardan 484 adedinin damgalandığını ve 19 adedisin ise uygun bulunmayarak reddedildiğini söyledi. Uysal, Haziran ayı içinde toplam 48 adet su ve elektrik sayacının şikayet nedeniyle muayeneden geçirildiği kaydetti. Bu sayaçlardan 39 adedinin doğru ölçüm yaptığının tespit edildiğini açıklayan Uysal, bozuk olduğu tespit edilen 9 adet sayaç hakkında da gerekli yasal işlemin yapıldığını duyurdu. Aynı süre içersinde 33 işyerinde bulunan 38 adet ölçü ve tartı aletinin ani olarak denetlendiğini belirten Uysal, “Haziran ayı içerisinde muayene ve ceza ücreti olarak 3 bin 777 TL 10 Kr tahsilat yapılarak, Bakanlığımızın Ölçüler ve Ayar Hizmetleri Fonu hesabına yatırıldı. İl müdürlüğümüze ulaşan tüketici şikayetlerini en kısa sürede çözülmeye çalışıyoruz. Merkezi diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikayetleri il müdürlüklerine veya kaymakamlıklara ileterek sonuçlandırılmasını sağlıyoruz. Bu ay içersinde müdürlüğümüze ulaşan tüketici şikayeti sayısı 39 adettir. Bu şikayetlerin 22 tanesi ayıplı mal ve hizmet, 1 tanesi de taksitli kampanalı kapıdan satış ve geriye kalan 17 adedi de çeşitli bankalara ait yıllık kart aidatı ve hesap işletim ücreti şikayetleridir. İl Hakem Heyeti Başkanlığı"nca Mayıs ayında değerlendirilen toplam 47 şikayetten 17 adedi tüketici lehine, 13 adedi tüketici aleyhine ve 17 adedi de bilirkişi ataması ile sonuçlanmıştır” dedi.
Firmalara yönelik denetimlerin de devam ettiğine işaret eden Uysal, “İl merkezimiz ve ilçelerde yapılan denetimlerde 7 adet işyerinde 241 adet LPG dolum tüpü ile 14 adet mamul zorunlu standartlar yönünden denetlendi. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 5 adet firmada 235 adet ürün denetimi yapıldı. Ayrıca 4703 sayılı kanunun kapsamında da 5 adet firmada 24 adet ürün denetimi yapıldı” diye konuştu.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konan kanun ve mevzuatlarla ilgi başlatılan çalışmaların Mart ayında da sürdürüldüğünü hatırlatan Uysal, çeşitli kanunlar kapsamında çalışmaların ve ilgililere yardımlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.