İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 40. kuruluş yılında ağırlayacağı isimler arasında yer alan Stevie Wonder, ''Garanti Caz Yeşili'' etkinlikleri kapsamında İstanbul'da sahne alacak.

Besteci, şarkıcı, virtüoz ve yapımcı Stevie Wonder, kariyerine ''harika çocuk' olarak başladı. Wonder, 1963'te 13 yaşındayken yaptığı ''Recorded Live: The 12 Year Old Genius'' albümündeki ''Fingertips, Part 2'' şarkısıyla, listelerde bir numaraya yerleşen en genç sanatçı oldu.

1976'daki ''Songs in the Key of Life'' albümüyle, Billboard listelerine bir numaradan giren ve 14 hafta boyunca yerini koruyan Wonder'ın, 1980 tarihli ''Hotter than July'' albümünde yer alan ''Happy Birthday'' adlı şarkısı, Martin Luther King'in doğum gününün ulusal tatil ilan edilmesinde önemli rol oynadı.

Kariyeri boyunca ''Music of My Mind'', ''Talking Book'', ''Fulfillingness First Finale'' ve ''Innervisions'' gibi klasikleşmiş albümler çıkaran Wonder, ''For Once in My Life'', ''You Are the Sunshine of My Life'', ''Superstition'', ''Sir Duke'', ''Happy Birthday'', ''I just Called To Say I Love You'', ''Isn't She Lovely?'' gibi onlarca unutulmaz şarkıya da imza attı.

1996 Yaz Olimpiyatları Kapanış Seremonisi, Super Bowl XXXII, ABD Başkanı Barack Obama için düzenlenen göreve başlama töreni gibi büyük etkinliklerde performans sergileyen Wonder, 2007'de Amerika turnesine çıktı.

2010'da hazırladığı ''Love Harmony&Eternity'' adlı özel albümüyle Japonya'nın uluslararası listelerine bir numaradan giren Wonder, Seul'deki Olympic Park Arena'da verdiği konserin biletlerinin yarım saatte tükenmesiyle kırılması güç bir rekora imza attı.

Piyano ve klavyenin yanı sıra armonika, davul ve perküsyon gibi enstrümanları da çalabilen Wonder, ''synthesizer''ların popüler müzikte ön plana çıkmasında da önemli bir rol oynadı.

''The Woman in Red'' filminde kullanılan ''I Just Called To Say I Love You'' şarkısıyla kazandığı ''Golden Globe'' ve ''Oscar'' ödüllerinin yanı sıra kariyeri boyunca ürettikleriyle ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' de dahil olmak üzere 25 Grammy'nin sahibi olan Stevie Wonder, cazdan popa güncel müziğin birçok farklı alanında sayısız müzisyene ilham kaynağı olmaya devam ediyor.