Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe"de polisin sert müdahale ettiği üniversite öğrencilerinin TBMM"de CHP tarafından kabul edilmesini sert dille eleştirerek, “Üç-beş oy hırsıyla, sokak eylemlerini teşvik eden, illegal örgütlerin sırtını okşayan fırsatçılarla beraber olmak bizim kitabımızda yok. Bizim aramızda fark var. Biz yapmanın, inşa etmenin, imar etmenin mücadelesi içindeyiz, görüyorsunuz, onlar yıkmanın, tahrip etmenin, bozmanın mücadelesi içindeler” dedi. Erdoğan, Türkiye"de yaşanan gelişmelerden rahatsız olanlar olduğunu belirterek, “Bu gelişmeleri hazmedemeyen, bu yatırımları engellemek için her yola başvuran hazımsızlar var. Unutmayın hazımsızlık bir hastalıktır” diye konuştu.
Erdoğan, dün Siirt Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlenen 32 farklı tesisin toplu açılış törenine katıldı.

"Çirkin tahriklere gelmeyeceğiz"
Erdoğan, Siirtli olan eşi Emine Erdoğan, çok sayıda bakan ve milletvekili ile birlikte dün Siirt"e geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada, Türkiye"de yaşanan gelişmelerden rahatsız olanlar olduğunu belirterek, “tehditlere, tahriklere aldanmadan yollarına devam edeceklerini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgâha çekmeye yeltendi, onlara aldanmadık. Kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik. 60"larda, 70"lerde, 80"lerde sahneye konulan bayat tahrikleri her fırsatta tekrarlamak istediler, hiçbirine boyun eğmedik. Bugün de, Allah"ın izniyle aldanmayacak, kirli tuzaklara düşmeyecek, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz. Dikkat edin, biz, iktidar olmak için her yolu mübah görenlerden değiliz.”

Köy evine ziyaret
Siirt"te 32 tesisin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aktaş Köyü"nü ziyaret etti. Erdoğan, köyde Misbah Kezer"in evine konuk oldu. Yer döşeğine bağdaş kurarak oturan Erdoğan, aileyle sohbet etti ve çocuklarını sevdi. Erdoğan, Kezer"in evinden ayrılmasının ardından, köy meydanındaki vatandaşları selamladı.



Siirt dönüm noktası oldu
Siirt, Erdoğan için siyasi hayatında en kritik dönüm noktalarını yaşadığı şehir olarak biliniyor. Erdoğan, 1997"de Siirt"te okuduğu Ziya Gökalp"in “Asker Duası” isimli şiiri nedeniyle hapse girmişti. Ak Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde yasaklı olduğu için milletvekili seçilemeyen Erdoğan, yapılan yeni düzenlemenin ardından, Siirt"te yenilenen seçimlerde Mervan Gül"ün yerine yeniden adaylığını koymuş ve TBMM"ye girmişti.



Notlar...
Sadak gelmedi
- Erdoğan"ı taşıyan ANA uçağı, Batman Havaalanı"na indi. Erdoğan"ı karşılayanlar arasında Siirt"in BDP"li Belediye Başkanı Selim Sadak"ın yer almaması dikkati çekti. Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Siirt Valiliği ve AK Parti Siirt İl Başkanlığı"nı ziyaret etti.
- Erdoğan, Siirt"e tarifeli uçak seferlerinin bu ay içinde yeniden başlayacağı müjdesini verdi.
- Erdoğan"la birlikte gelen Ak Parti Siirt milletvekili Arif Demirkıran"ın isminin anons edilmesi üzerine yuhalanması dikkati çekti.
- Başbakan, program dışına çıkarak Aydınlar İlçesi"ndeki Botan Çayı üzerinde Limak Holding tarafından yapımı süren Alkumru Barajı"nda incelemelerde bulundu. Erdoğan, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir"den bilgi aldıktan sonra birlikte aile üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.