Sanatçı Yonca Evcimik, yarın bir grup hayvanseverle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek, hayvan hakları konusunun Anayasa'ya girmesi için destek isteyeceklerini bildirdi.

Evcimik, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın yarın kendisi ile birlikte avukat Ahmet Şenpolat, sanatçılar Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Oktay Kaynarca, Metin Özülkü, Burcu Güneş, köşe yazarı Ömür Gedik ve tiyatro sanatçısı Tuna Arman'ı Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde kabul edeceğini belirtti.

Tiyatro sanatçısı Tuna Arman'ın, hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüz eylemlerinin Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınması amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan 100 bin imzanın 4 Ekim 2010'da Adalet Bakanlığı'na teslim edildiğini anlatan Evcimik, ''Bu süreçte bir grup sanatçı arkadaşımla, Başbakan Erdoğan ile görüşme talebinde bulundum. Talebim kabul edildi. Geçen 3 aylık zaman zarfında konu ile alakalı AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşmemiz oldu'' diye konuştu.

Hayvan hakları konusunun toplumun meselesi olduğuna en yüksek noktadan dikkati çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Evcimik, şu bilgileri verdi:

''Hayvanlara karşı şiddet ve tecavüzlerle ilgili Amerika ve Avrupa'da yapılan araştırma istatistikleri, tecavüz ve seri katil suçlularının şiddete hayvanlardan başladığını, daha sonra çocuk ve insanlara yöneldiğini ortaya koymuştur. Hayvan Hakları Yasası'nı işler hale getirmek, hayvana karşı şiddet ve tecavüzün Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp suç olarak kabul edilmesini sağlamak istiyoruz ki yaptırım gücü olsun. Toplumumuzu bu hastalıklı zihinlerden korumak amacındayız.''