Kemer beldesine bağlı bin 500 nüfuslu Çobanlar köyünde yaşayanlar, son zamanlarda artan hayvan hırsızlığı olaylarına karşı silahla nöbet tutmaya başladı. 6 ayda yaklaşık 200 küçükbaş hayvanlarının çalındığını iddia eden köylüler, yetkililerden yardım istedi.
 
Köyden çıkan araçları kontrol eden ve kamyonetle devriye gezen köylüler, hırsızlık olaylarının önüne geçemediklerinden yakındılar.
 
Silahla nöbet tutan köylülerden Cahit Aydın, köyde yaşanan hayvan hırsızlığı olaylarına karşı nöbet tutmaya başladıklarını anlatarak, ''Biz hırsızların, hırsızlar ise hayvanların peşinde. Son 6 aydır 200'den fazla hayvanımız çalındı. Bu yüzden ekonomik sıkıntıya düştük. Gece nöbet tuttuğumuz için gündüzleri de işe güce gidemiyoruz. Her gece sabaha kadar nöbet tutmamıza rağmen hala hayvanlarımız çalınıyor. Kurban Bayramı yaklaşıyor, kurbanlık olarak beslediğimiz hayvanlar çalınıyor'' diye konuştu.
 
Hırsızlar tarafından iki kez koyunları çalınan 4 çocuk annesi Fatma Gümüş ise 6 aydır silahlı nöbet tuttuklarını belirterek, ''Sabah saat 05.00'a kadar nöbet tutuyoruz. Önceki gün amcamın koyunlarını çaldılar. Mağduruz'' diye konuştu.