Söke Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıya, Aydın Süt Birliği Başkanı Servet Başkaya, Aydın Süt Birliği Sorumlu Müdürü Selçuk Başkaya, Moova Gıda A.Ş. Süt Alım Müdürü Savaş Bosnalı, Argita Tarım A.Ş. Yem Satış Temsilcisi Mustafa Afacan ve hayvancılıkla uğraşan üreticiler katıldı.
Aydın Süt Birliği Başkanı Servet Başkaya, konuşmasında, Aydın'da 3 bin süt üreticisi olduğunu belirterek, buna karşın birliklerine 400 üreticinin üye olduğunu, bunlardan da ancak 301 tanesinin süt primlerinden faydalandığını söyledi.
Süt fiyatlarının, 30 Haziran 2012'ye kadar düşürülmeyeceğini hatırlatan Başkaya, ''Türkiye ölçeğinde alım yapan firmalar, ürettikleri malı satamamaktan şikayetçiler. Fiyatları geri çekmek istiyorlar. Kısmen de çekmeye başladıkları haberini alıyoruz. Bir firma, Aydın'dan süt almayı durdurdu. Baharla birlikte yine sıkıntı olacak gibi görünüyor. Sütte fiyatın 6 ay düşürülmeyeceği kararının uygulanmasının takipçisi olacağız'' diye konuştu.
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş da Söke'deki süt üreticilerinin 2-3 mandıracının elinde oyuncak olduğunu iddia ederek, üreticilerin ürünlerini değerlendirebilmek için acilen örgütlenmeleri gerektiğini ifade etti.
Sütün bol olmasından ötürü fiyatların birden düştüğünü dile getiren Kocabaş, ''Şu anda sıcak sütün litresi, 60 kuruşa düştü. Söke, hayvancılıkta geri kaldı. Bunun başlıca nedenleri ise geniş araziler ve ovanın bir kısmının, taşkın bölgesi olmasıdır. Söke Ovası'nda ağalık bitti, duvara tosladık'' dedi.
Toplantıda, hayvancılıkla ilgili kooperatifin kurulması kararı alınarak, kooperatif kurma çalışmalarının Esattin Kuru, Kadir Çalışkan, Ahmet Aras, Murat Talancı, Hakan Karakaya, Ali Bilir, İlker Yaman, Abdurrahim Mohaç, Mehmet Kabasakal, Cafer Korkut, Salih Çelik ve Uğur Kara tarafından yürütülmesi kararlaştırdı.