Aydın Valiliği, İstanbul Avrupa yakası dahil olmak üzere Trakya bölgesinin hayvan hastalıkları bakımından ''hastalıktan ari'' bölge ilan edildiğini belirterek, bu nedenle bölgeye hayvan sevkıyatı yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki büyükbaş hayvan varlığının korunarak hayvancılık sektörünün daha ileriye götürülebilmesi açısından hayvan hastalıkları ile mücadelede, hayvan hareketlerinin kontrolünün büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, yurt içinde canlı hayvan sevk sayılarında hızla artış yaşanacağı, bunun da hayvan hastalıklarının bulaşma riskini artıracağı ve ekonomik kayıpların en yüksek seviyelere çıkabileceği gerçeğinden hareketle İstanbul'un AVrupa yakası dahil Trakya yöresinin ''hastalıktan ari (arınmış)'' bölge olarak belirlendiği kaydedilerek, ''Trakya yöresine hayvan geçişleri hastalık bulaştırma riski dolayısıyla yasaklanmıştır. Hastalıktan ari bölgelerin korunması ve hastalık bulaşmasının engellenmesi adına özellikle Trakya yöresine hayvan sevkine müsaade edilmeyecektir. Besicilikle uğraşan bütün yetiştiricilerimize önemle duyurulur'' denildi.