'Her türlü av yasaktır' tabelaları ile donatılan Meşe Köyü’nde yıllardır yaban hayatı ile iç içe yaşayan vatandaşların hayvan sevgisi soy isimlerine de yansıdı. Meşe Köyü’nde yaşayanların birçoğunun soyadı Horoz, Kurt ve Tilki'den oluşuyor.

Yaklaşık 300 nüfuslu Meşe Köyü'nde nüfusun yüzde 80'ine yakınının soy isimleri Horoz, Kurt ve Tilki adlı hayvan isimlerinden oluşuyor. Köy muhtarlığı aldığı kararla yıllardır köyde ve çevresinde av yasağı uygulaması sürdürüyor. Hayvan sever olarak bilinen köyün dört bir tarafında da av yasağı tabelaları bulunuyor. Tabelalarda 'kesinlikle her türlü kara avı yasaktır', 'yaban tavuğu ve horoz avı yasaktır', 'kesinlikle balık avlamak yasaktır' uyarıları dikkat çekiyor. Köyün yakınlarına kadar inerek dolaşan yaban hayvanları da rahatsız edilmeden uzaktan izleniyor. Son olarak köyün üst kısmına kadar inen bir dağ keçisi çevrede bir süre dolaştıktan sonra gözden kayboldu.

Köy sakinlerinden Ahmet Tilki ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kurt, Horoz ve Tilki adlı üç hayvan isminin köyde yaşayanların yüzde 80'inin soy isimlerini oluşturduğunu belirtti. "Hayvanseverliğimizden dolayı bu soyadlarını aldık" diyen Tilki, “Köyümüzde de av yasağı var. Köyümüzün çevresinde geyik, yaban keçisi, yaban tavuğu bulunuyor. Bunların avlanmasını köylüler olarak yasakladık” dedi.
Köylülerden Şemsi Kurt, "Dağlarda çok gezdiğimiz için bizim ailemize Kurt derlerdi. O nedenle biz de Kurt soyadını almışız" şeklinde konuştu.