Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine getirilen hayvanların mutlaka daha önce birkaç veteriner hekime gösterilerek çözüm bulunamayan vakalar olduğunu söyledi.
Fakültede son derece deneyimli akademik bir kadronun bulunduğunu, bu nedenle komplike vakaların dahi tedavi edilebildiğini aktaran Tunca, ''Fakültemize tedavi amacıyla her türlü vaka getirilebiliyor. Ancak çoğu zaman sahadaki veteriner hekim arkadaşların müdahale edip çözemediği komplike vakalar bizim kliniklerimize geliyor. Son derece deneyimli bir akademik kadromuz var. Bir bakıma son nokta burası oluyor'' dedi.
Fakültelerinin son derece kapsamlı ve her türlü tedavinin yapılabileceği yapıya sahip olduğunu aktaran Tunca, şunları kaydetti:
''Vakalar her yönüyle, tüm teknik detayları ile burada araştırılıyor. Bizim buradaki hastane, tıp fakültesinin hastanesi gibi düşünülebilir. Her türlü kan sayımları, her türlü operasyonlar, güç doğumlara müdahale gibi vakaların hepsi buraya geliyor. Laboratuvar tetkikleri yapılıyor. Fakültemiz Ege Bölgesi'nde en doğru teşhis ve tedavinin yapıldığı bir adres olarak gözüküyor. Çünkü İzmir'de, Denizli'de, Manisa'da veteriner fakültesi yok. Civar illerde de bu anlamda bize ciddi anlamda hasta akışı var.''  

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png