Baskında şüpheli bir kişi gözaltına alınırken, gecenin karanlığında da dağa kaçan 2 kişinin yakalanması için çalışma devam ediyor.
Son aylarda et fiyatlarının tavan yapmasının ardından hayvan hırsızlıkları da artmaya başladı. Çalıntı hayvanların naklinin ve kesilmesinin riskli olduğunu bilen hırsızlar, çaldıkları hayvanları dağlarda kesip et olarak otomobillerin bagajlarında taşıyor. Son zamanlarda bu tür uygulamalar artarken, dün gece de aynı yöntemi deneyen hırsızların planını Jandarma bozdu.
Edinilen bilgiye göre; Dün akşam saat 24.00 sıralarında bir ihbarı değerlendiren Akçaova ve Çine Jandarması, Eskiçine yol kavşağından Akçaova"ya giderken Umurköy"e varmadan soldaki bir tarlaya baskın düzenledi. Jandarmanın geldiğini fark eden hırsızlar karanlıkta dağa kaçarken, Eskiçine istikametine gitmekte olan 09 DH 424 plakalı kırmızı otomobilden şüphelenen Jandarma aracın yolunu kesti. Aracın bagajında naylon örtü, kan ve tüy izlerinin tespit edilmesinin ardından aracın şoförü Umurköy"lü İ.K. isimli şahsı gözaltına aldı.
Söz konusu tarlaya giden Jandarma, 100 metre ileride ağaçların arkasında kesilmiş halde iki adet büyükbaş hayvan buldu. Biri düve, diğerinin de sonradan doğumuna 1 ay kaldığı anlaşılan ineğin kulak küpelerinin araştırılmasıyla hayvanların Akçaova"dan Özkan Atıgan isimli vatandaşa ait olduğu belirlendi. Açık arazide, ay ışığında gerçekleştiren kesimde hayvanları yere yatırabilmek için ilk önce vahşice ayaklarının kesildiği ortaya çıktı.
Kesilmiş hayvanların tespiti için olay yerine çağrılan Özkan Atıgan ve kardeşleri kesilmiş hayvanların kendilerine ait olduğunu görünce adeta çılgına döndüler. “Bu hayvanların canını nasıl kıydınız. Bu düve 8 aylık hamile idi bu yavruya nasıl kıydınız” diyerek hırsızlara beddua eden hayvan sahipleri Jandarma aracında bulunan İ.K. ya saldırmak istediler.
Özkan Atıgan bu hayvanların üç adet olduğunu diğerinin de ortada gözükmediğini belirtirken, hayvanların olay yerinden 2 km ilerideki meradan çalındığını söyledi ve şikayetçi oldu. Olay yerinde toplanan onlarca köylü, hayvan hırsızlığı ile ilgili cezaların yeterince caydırıcı olmadığı için bu tür olayların sız sık yaşandığını, zaten ekonomik çıkmazda bulunan köylülerin felakete uğradığını belirterek, milletvekillerinden biran önce bu konuda ciddi bir yasa çıkartması gerektiğini söylediler.
Kaçan diğer iki şahsın yakalanması için çalışmalar sürdürülürken, İ.K. bu olayla ilgisi olmadığını iddia ederken, soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. -iha