Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Şubesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlik İbrahim Zeki Emgin İlköğretim Okulu"nda gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü etkinlikleri, minik öğrencilerin hayvan haklarının korunmasına yönelik olarak okuduğu şiirlerle devam etti. Törende konuşan İbrahim Zeki Emgin İlköğretim Okulu Müdürü Fedai Öztürk, doğal dengenin giderek bozulmasının hayvan yaşamına da olumsuz etkiler yaptığına dikkati çekerek, hayvan haklarının korunmasına yönelik etkinliklerin artırılarak sürdürülmesi gerektiğini belirterek, özellikle çocukların ve öğrencilerin hayvan hakları konusunda iyice bilinçlendirilmesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesini istedi. Ege Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Sadi Yalkın ise “Öyle bir dünya düşününki ağaç yok, çiçek yok, kuş yok, kelebek yok, köpek yok, kedi yok, yani canlı olarak sadece biz insanlar var başka canlı yok. Böyle bir dünyada yaşamak ister misiniz? Böyle bir dünyada mutlu olunabilir mi? Eğer böyle bir dünya istemiyorsak canlıların yaşamaları için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz. Herkesi bu konuda bilgilendirmeliyiz. Onlara sahip çıkmak hem insanlık görevi hem de medeniyet ölçüsüdür ” dedi. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ise dünya kurulduğundan beri her türlü canlının ortak bir dünyada yaşadığını vurgulayarak “ Dünyayı ortak kullanmamız gerektiğinin bilincinde olup onlarla bir ömür ortak yaşayacağımızı unutmayalım. Herkesin gününü kutluyorum ve hayvan sevginizin artmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kuşadası Belediyesi tarafından hayvan haklarının korunmasına yönelik olarak hazırlanan broşür ve kitapçıklar ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtıldı. Daha sonra tüm sınıfları tek tek dolaşan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, tüm öğrencilerin hayvan hakları gününü kutlayarak, Belediye Başkan M. Esat Altungün adına hediye dağıttı.