CHP"nin Nazilli Belediye Başkan Adayı Feyzullah Erkut ve MHP"li Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Nazilli Şubesi tarafından hayvan hakları konusunda hazırlanan bir taahhütnameyi imzalayarak belediye başkanı olduklarında hayvanları koruyacakları ve gözetecekleri sözünü verdiler.
Kendilerine ziyarete gelen ve oy isteyen tüm adaylardan aynı taahhütnameyi imzalatacaklarını ifade eden Dernek Başkanı Bircan, İnce, başkan adaylarının büyük bir centilmenlik ve nezaket örneği göstererek hayvanları sevdiklerini gösterdiklerini kaydetti.
Böylesine bir taahhüdü sadece başkanların değil herkesin yapması gerektiğini savunan adaylarda, “Hayvanları ve doğayı sevmeyen bir insan insanları da sevmez ve saygı duymaz. Bircan Hanımı, düşüncesi ve davranışı nedeniyle kutluyoruz. Sadece bizlerin değil her vatandaşın imzalaması gereken bir taahhütname olduğunu düşünüyoruz. Herkes, doğayı ve hayvanları korumaya yönelik olan bu istekleri seve seve kabul eder. Kim başkan seçilirse harfiyen gerekenleri yapmalıdır” dediler.