Kandıra’ya bağlı Cebeci sahilindeki yazlıkta henüz yeni doğmuş köpek yavrusu bulan küçük bir kız, ailesinin aracılığıyla bunun hayvan barınağına götürülmesini istedi. defalarca Kandıra Belediyesi’ne haber verilmesine rağmen kimse gelmediği öne sürülürken Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Dernek Başkanı Hayvan Hakları Federasyonu Kocaeli Temsilcisi Tülay Erdurmaz’dan yardım istendi. Erdurmaz da telefon ile yaptığı görüşmeden sonuç alamayınca Kandıra’ya giderek yavru köpeği kendisi alıp İzmit’teki barınağa teslim etmek istedi. Tülay Erdurmaz, Kandıra Belediyesi’nin Hayvan Barınağı’nın uygun olup olmadığını görmek istedi. Dernek yöneticileri ve hayvanseverler buraya girdiğinde, tel örgü ile çevrili alanda çok sayıda köpek leşi, açlıktan bir deri bir kemik haline gelmiş köpeklerle karşılaştı.
 
Gördükleri karşısında insanlığından utandığını ifade eden, buradaki köpeklerin aç bırakılarak ölüme terkedilmiş olduğunu ileri süren Hayvan Hakları Federasyonu Kocaeli Temsilcisi Tülay Erdurmaz, şöyle dedi:
 
"Burası barınak değil cezaevi. Hem de hayvanların direkt ölüme mahkum edildikleri bir yer. Hayvanların hepsi aç ve susuz. Kısırlaştırma ve veteriner hizmeti verilmemiş. Burada doğmuşlar ve hepsi uyuz olmuş. Biz veteriner çağırdık aşılarını yaptıracağız ve karınlarını doyuracağız. Birçok hayvan ölmüş. Bu düpedüz bir vahşet. İfade edecek cümle bulamıyorum."
 
Kandıra Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama yapılmazken, beledinenin Fen İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin olay yerine giderek inceleme yapmakla yetindikleri ifade edildi.