TSKGV’nin Genel Müdürü E. Korgeneral Hayrettin Uzun’un oğlu Tunç Uzun’un da HAVELSAN’da işe sokulduğu ortaya çıkarken, pek çok paşa çocuğunun bu kuruluşlarda işe başlatılmış olmasıyla ilgili sorularımıza ilgililer cevap veremedi. Muhabirimizin sorularından köşe bucak kaçtı. 
 
Telefonla ulaştığımız Hayrettin Paşa’nın sekreteri Gülçıray Hanım, “Komutanım şu an toplantıda, notunuzu alayım” dedi ancak dönüş yapmadı. 
 
Hayrettin Paşa’nın cevap veremediği sorular şöyle: “Oğlunuz HAVELSAN’da nasıl işe başladı? KPSS’de kaç puan almıştı? Vakfa bağlı savunma sanayi şirketlerinde kaç tane emekli asker ve asker yakını bulunmaktadır? Bu kurumlarda işe alınabilmek için asker veya asker yakını mı olmak gerekiyor?”
 
“PAŞA YAKININA VAR, ŞEHİT YAKINLARINA YOK”
 
ŞEHİT AİLELERİ TEPKİLİ
 
Şehit yakınları bu duruma tepki göstererek, “Söz konusu kurumlara eleman alımı mülakatla yapılıyor. Paşa yakını iseniz bütün prosedürler boş. Şehitlerin yakınlarına gelince engeller koyuyorlar” dediler. Akit’e konuşan OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanlığı Başkanı Müslüm Öztürk, Aselsan, Havelsan ve Tai gibi şirketlerin soruşturulması halinde daha büyük bir Ergenekon çıkacağını savundu. Öztürk, “Söz konusu kurumlara eleman alımı mülakatla yapılıyor. Ancak Paşa yakını iseniz bütün prosedürler boş. Ancak şehitlerin yakınlarına gelince engeller koyuyorlar. Tepki gösterince de tehdit ediyorlar” dedi.
 
“HÜKÜMET BU KONUYA EL ATMALI”
 
Söz konusu kurumların yüzde 50 oranında torpille eleman aldığını ileri süren Öztürk, “Bunların bütçesi araştırılmalı. Nasıl eleman alınıyor, neye göre alınıyor, mülakatlarda ne soruluyor. Mülakata kimler giriyor? Hükümet veya Milli Savunma Bakanlığı bu konuya el atmalıdır. Paşaların çocukları kadar şehitlerin çocukları ve yakınlarının hakları da savunulmalıdır” dedi.
 
ŞEHİT ANNESİ: YA YAVRU MU VERİN YA DA HAKKIMI 
 
Çukurca’da şehit düşen İbrahim Yaman’ın annesi Nuriye Yaman ise üniversitede bir oğlunun okuduğunu belirterek, “Ben başvuru yaptım bana ‘sana yardımcı olamayız’ dediler. Niye Paşaların çocukları torpille işe giriyor da şehit yakınlarının çocukları giremiyor? İlla herkesin Paşa çocuğu mu olması lazım” dedi. Oğlu şehit düştüğü zaman bir sürü söz verildiğini ancak tutulmadığını belirten Yaman, şunları söyledi: “Bana yavrumu getirsinler o zaman? Burnunu bile kanatmadan yetiştirdim. Ben hakkımı istiyorum. Bizimle köylü diye dalga geçiyorlar, salak yerine koyuyorlar. Ama hakkımı almak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim.”
 
yeniakit