Mevcut binanın yanına 8 derslikli bir ek bina yaptıracak olan hayırsever işadamı, mevcut bina ve tuvaletlerin de onarımını üstlenecek.
Aydın merkez Kuyulu ve Şevketiye köyleri öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerini sürdürdüğü ve her iki köyün ortasında bulunan Kuyulu - Şevketiye İlköğretim Okulu"nda ortaöğretim öğrencilerinin yaşadığı bina sıkıntısı gideriliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile birlikte Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"u ziyaret eden Aydınlı hayırsever işadamı Osman Koray Balkan, taşımalı olarak bu okulda eğitim gören öğrencilerin yaşadıkları bina sıkıntısını çözecek protokolü imza altına aldı.
Protokol töreninde konuşan Balkan, Vali Coş"a yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Eğitime destek vermekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Balkan, “Her şeyin devletten beklenmesi yanlış, devletimiz bütün imkanlarını seferber etmesine rağmen yine de yeni yaptırılması gereken Okullara ihtiyaç duymaktadır, ben de eğitime bir katkı vermek adına Kuyulu – Şevketiye İlköğretim Okulu"nun yanına 2 katlı 8 derslikli ek bina yaptıracağım, bunun yanı sıra mevcut okulun ve tuvaletlerinin de onarım işini üstlendim. Okulun Babam Örsdemir Balkan"ın da ismini taşıyacağından ötürü onurlandım ve duygulandım, Eğitim düzeyi yüksek olan İlimize bir katkıda ben ve ailem adına verdiysek ne mutlu bizlere, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Hayırsever işadamının eğitime verdiği desteğin kendisini çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını beyan eden Vali Coş da, “Hükümetimizin başlatmış olduğu Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında hayırsever vatandaşlarımız, yapacakları Okullarla geleceğimizin nesillerini yetiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşayacaklardır. Ayrıca hayırsever Vatandaşlarımızın yaptırdıkları ve yaptıracakları bu okulların giderlerini de Gelir veya Kurumlar vergisi matrahından indirebilmektedirler. Daha önemlisi de yaptırılan bu okullara aile fertlerinin isimleri verilerek ebediyete kadar bu isimler yaşatılmaktadır” diye konuştu.
Eğitime yapılan desteklerin devam etmesi gerektiğinin altını çizen Vali Coş, şunları söyledi: “Diğer hayırsever vatandaşlarımızın da benzeri hayırlarını bekliyoruz. Yaptıracağınız 2 katlı ve 8 derslikli ek binanın yanı sıra, mevcut okul ve tuvaletlerinin de onarımını üstlendiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum, Okulumuzun 2009 – 2010 yılı Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirilerek hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri bir kez daha kutluyorum”
Yapılan konuşmaların ardından Kuyulu-Şevketiye İlköğretim Okulu Örsdemir Balkan Ek Binası"nın inşaat protokolü hayırsever işadamı Osman Koray Balkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından imza altına alındı.
Bu arada; yaptırılacak 2 kat ve 8 derslikli ek binanın 750 bin TL"ye mal olacağı ve 2009 -2010 eğitim öğretim yılının Nisan ayında hizmete gireceği belirtildi. Mevcut okul dersliklerinin yetersizliğinden dolayı il merkezine gidip gelen öğrencilerinde ek binanın hizmete girmesinden sonra eğitimlerini mahallinde devam ettirecekleri ve il merkezine gelip gitmekten kurtulacakları kaydedildi.