Uyuşturucu kullanmak ve tedarik etmek suçlamasıyla geçen şubatta tutuklanıp Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne gönderilen Deniz Seki, koğuşundan görme engellilere el uzatacak. Altınokta Körler Derneği yararına bir projeye imza atmak isteyen sanatçı, harekete geçmek için savcılıktan onay bekliyor.

Engelliler yararına bir projeye imza atmak isteyen Deniz Seki, sonunda avukatından Altınokta Körler Derneği ile bağlantıya geçmesini istedi. Görüş alışverişleri sonucunda, görme engelilerin yaşadığı sıkıntıları yansıtacak bir metnin hazırlanmasına ve 35 sayfalık bu metnin Deniz Seki'nin sesinden bir CD haline getirilmesine karar verildi. Seki'nin bu kayıdı yapabilmesi için de avukatı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. Sanatçı şimdi gelecek "evet" yanıtını bekliyor.

Dinleyenlere "Çocuklarımızı eve hapsetmeyelim, dışarı çıkaralım, engelleri beraber kaldıralım" mesajı gönderecek bu CD projesinin gerçeğe dönüşmesi halinde, satışından elde edilecek tüm gelir Altınokta Körler Derneği'ne bağışlanacak. Seki bu çalışmayla diğer sanatçıların da dikkatini bu konuya çekmeyi ve engelliler yararına çalışmalarını sağlamayı hedefliyor.

Vatan