Aydın Belediyesi tarafından, ‘Haydi Aydın, Sende Bırakabilirsin’ sloganıyla ‘Sigara Bağımlılığı, Zararları ve Bırakma Yöntemleri’ konulu bir panel düzenlendi.
Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi’nde düzenlenen panele Aydın Belediye Başkan Yardımcıları Sevim Havaoğlu, Şefika Çoban, Belediye Meclis Üyesi Altan Güney, ADÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Panele konuşmacı olarak katılan ADÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Elbek tarafından “Tütün Zararları ve Kontrolü”, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç “Sigara Neden İçilir, Nasıl Bırakılır?” konularında bilgiler verildi.
Panel sonunda Aydın Belediye Başkan Yardımcıları Sevim Havaoğlu, Şefika Çoban ve Belediye Meclis Üyesi Altan Güney tarafından konuşmacılar Dr. Osman Elbek, Dr. Oğuz Kılınç ve Pfizer Bölge Temsilcisi Alper İkizler’e katkıları nedeniyle çiçek verildi.
Ayrıca, Atatürk Meydanı’nda ve belediye önünde kurulan stantlarda gün boyu 2 bin kişiye sigara bağımlılığı testi ve karbonmonoksit ölçümü yapıldı.