Aydın Devlet Hastanesinde 30 yıl enfeksiyon hastalıkları ve bakteriyoloji uzman hekimi olarak görev yapan ve emekli olduktan sonra gördüklerini, yaşadıklarını şiire aktaran 96 yaşındaki Uzman Doktor Bekir Doğu, yazdığı şiirleri bastırdı.
Üniversiteden mezun olduktan sonra enfeksiyon hastalıkları ve bakteriyoloji ihtisası yapan emekli Uz. Dr. Bekir Doğu yaklaşık 30 yıl Aydın Devlet Hastanesi"nde hizmet verdikten sonra 15 yıl önce emekli oldu. Emeklilik hayatına başladıktan sonra ömrü boyunca yaşadıklarını dörtlüklere döken Dr. Bekir Doğu 96 yaşında bir arada topladığı şiirlerini bastırdı. Kır Çiçekleri adını ver şiir kitabını 3"e ayıran Bekir Doğu şiirlerini 3 cilt halinde bastırarak yayınladı.
Emekliliğinin ardında ailesi ile birlikte Aydın"da yaşamaya devam eden evli ve 2 çocuk babası olan Bekir Doğu, meslek hayatı boyunca hayatını hastalara adadığını, emeklilikten sonra da edebiyat ve şiire başladığını söyledi.
96 yaşında olmasına rağmen yazdığı yaklaşık bine yakın şiirini üç kitapta toplayan Bekir Doğu “Emekli olduktan sonra ilk günlerde "ne yapacağım" diye sıkıntı yaşadım. Daha sonra şiir yazmaya başladım. 15 yıl önce yazmaya başladığım şiirlerimde, hayatım boyunca yaşadığım, acı tatlı her şeye yer verdim. Sonra baktım şiirler çoğaldı ve bastırmaya düşündüm. Tamamen kendi imkanlarımla bastırdığım bu kitapta aslında gençlere ibret olabilecek pek çok olay da dörtlükler halinde anlatılıyor. Bu kitaplarımı ücretsiz olarak çevremdeki gençlere dağıtacağım. Şiirleri okuyanların hayatın gerçeklerinden bir pay çıkarmasını temenni ediyorum” dedi.