Büyük hayal kırıklığı yaşayan Emir"in bir hacker"ın (bilgisayar korsanı) kurbanı olduğu ortaya çıktı. Üstelik bu hacker Emir"in başka bir özel lisenin son sınıf öğrencisi olan arkadaşıydı...

Cevap gelmeyince kaygılandı

Koç Lisesi son sınıf öğrencisi Emir Beriker (19) ocak ayında Amerika ve Kanada"daki bazı üniversitelere kabul edilmek için internet üzerinden başvuru yaptı. Başarılı bir öğrenci olduğu halde başvurularına hiçbir yanıt alamayan Emir geleceğiyle ilgili ciddi kaygılar duymaya başladı. Emir, hem doğum gününü kutlamak hem de moral toplamak için 25 Ocak"ta ailesiyle Uludağ"a gitti.

Uludağ"da tesadüfen öğrendi

Emir"i, Uludağ"dayken bir arkadaşı arayıp, “Senin Facebook"taki fotoğrafın değişmiş” dedi. Emir tüm şifrelerinin bir hacker tarafından ele geçirildiğini o an anladı. Apar topar İstanbul"a dönen Emir, Hotmail"in Türkiye temsilciliğine başvurup mail şifrelerini geri aldı. Birkaç gün sonra Emir"e başvuruda bulunduğu bir üniversiteden “Bize yaptığınız iptal başvurunuzu onaylıyoruz” diye mail geldi.

Son anda yeniden başvurdu

Emir o üniversiteye telefon edip korkunç gerçeği öğrendi. Hacker, Emir"in mailini kullanarak tüm üniversitelere mesaj atıp “Size daha önce gönderdiğim başvurumu iptal edin” demişti. Emir, durumu Koç Lisesi"ndeki danışmanı Lary Turns"e anlattı. Lary Turns tüm üniversitelerle temasa geçti ve Emir"in yeniden başvuru yapmasını sağladı. Böylece Emir çalınan hayatını son anda geri almayı başardı.

Amerika"da kampta tanışmışlar

Emir olayı polise de bildirdi. Polis, hacker"ın İstanbul"daki bir özel lisenin son sınıfında okuyan K.K. (18) olduğunu belirledi ve gözaltına aldı. Emir ve K.K. geçen yaz New York"ta bir üniversitenin kampında tanışmış ve arkadaş olmuştu. K.K. da Emir gibi Amerika"daki üniversitelere başvuru
yapmıştı. Yakalanan K.K. “İçimden geldiği için bunu yaptım” dedi. K.K. tutuksuz yargılanacak.

MİLLİYET