Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi adına Avukat Taylan Tanay ve mağdur Ahmet Koca'nın avukat Efkan Bolaç tarafından hazırlanan suç duyrusu dilekçesinde 11 polis hakkında hürriyeti tahdit, resli belge hükmündeki belgelerde sahtecilik ve suç uydurma suçlarından dava açılması talep edildi.
Dilekçede ayrıca ilk raporu veren Haseki Devlet Hastanesi doktorlarından Orhan Baysal'ın da aynı suçlardan şüpheli olarak soruşturma dosyasına eklenmesi talep edildi.

Ahmet Koca'nın gözaltına alındığı saatle karakola giriş saati arasında geçen 1 saat 30 dakikalık zamanda ne olduğunun aydınlatılması istenilen dilekçede "Olay yeri ile ilgili yaptığımız araştırmada en yakın karakola olan mesafe yaklaşık 2 km olup gecenin o saatinde en fazla 5 dakika ile sınırlıdır. Konu ile ilgili polis memurlarının beyanını dikkate alırsak Aksaray polis karakolu önünde toplanma oldu bu sebeple Şehremini karakoluna gittik diyorlar bu aradaki mesafe yine 2 km civarındadır. Yani toplam 4 km lik bir mesafenin trafiğin olmadığı bir saat dilimi içerisinde yaklaşık 1:30 saat sonra ulaştırılması hayatın olağan akışına uygun değildir" görüşlerine yer verildi.