Geçmişi sildiğini anlatan şarkıcı, “Yepyeni bir dönemdeyim. Hayata sıfırdan başlıyor gibiyim. Her şeyi resetledim, kendime format attım. şimdi biraz yalnız kalmak istiyorum. Ben ilk görüşte aşka inanmam. Sevmem zaman alır. Bu yüzden yalnız kalıp beklemek niyetindeyim” diyor.

Her şeye sıfırdan başladım

Boşandı, evini değiştirdi, yeni albümü “Aşkın Her Hali”ni tamamladı; özetle hayatında yepyeni bir sayfa açtı. Tuğba Özerk şimdi dingin, huzurlu, hedeflerine odaklanmış durumda... Bir yandan yeni projeler için kafa yoruyor, bir yandan kendisine Phuket"te romantik bir tatil yaşatacak meçhul aşkını bekliyor.

Yeni bir albüm, yeni şirket, yeni hayat... Nasıl bir dönem bu sizin için?
- Yepyeni. Hayata sıfırdan başlıyor gibiyim. Her şeyi resetledim, kendime format attım.

Bestelerinizi nasıl yapıyorsunuz? Enstrüman çalıyor musunuz yoksa birden ilham mı geliyor?
- Birden bire, uykudayken falan gelebiliyor. Bu yüzden kayıt edebilmem için telefonumu sürekli yanımda taşıyorum. Bir keresinde takside giderken geldi, utandım. Kaydetmezsem unuturum diye eğilip sessiz sessiz mırıldandım.

Nelerden besleniyorsunuz beste yaparken?
- Bestecilerin çoğunlukla kendi hayatlarından beslendiklerini söyleyebilirim.

İlk klip hangi şarkıya çekilecek?
- “Bitter Çikolata”ya...

Bu şarkının hikayesi nedir?
- Bitter çikolata tatlıdır, ama çok yenince acı gelir ya, oradan çıktı. Çok tatlı olsa da fazlası acıtan bir adam ya da aşk gibi düşünebilirsiniz sözlerini...

Sürekli beste yaptığınızı biliyoruz, ama yaptığınız şarkıların hepsinin albüme girme ihtimali yok. Peki ne oluyor onlara?
- Yazık olmasın diye bekletiyorum, kendim kullanabilirim, birileri isterse onlara da verebilirim.

Gezmeyi sever misiniz?
- Severim.

En son nereye gittiniz?
- İsviçre"ye... şimdi Prag"a, bir de Phuket Adası"na gitmek istiyorum. Fakat Phuket romantik bir yer, tek başına gidilmez. Biri olması gerekli. Doğru kişiyle, doğru zamanda bir gün inşallah...

YALNIZLIKTAN ÇOK KORKARIM

“Gidesim Geldi” çok etkileyici bir şarkı. şarkıda bir evi terk etmek isteyen ama gidemeyen bir kadın var. Ölümü çare olarak görecek kadar canı acıyor. Evinizi değiştirdiniz mi sonunda?
- Evet. Falcı gibisin maşallah. Evi değiştirmemin iyi olabileceğini düşündüm. Genel olarak ruh halimle ilgili bir durumdu. Ve yeni ev çok iyi geldi.

Sizin de ölümü düşündüğünüz oldu mu hiç?
- Herkes düşünür ölümü.

Ölüm düşüncesi size ne hissettiriyor?
- Yalnız gidecek olmak beni endişelendiriyor.

Yalnızlıktan korkuyor musunuz?
- Çok korkarım.

Şu anda kim var yakınınızda?
- Dostlarım...

Evinizde yalnız kalabiliyor musunuz?
- Kalabiliyorum ama sürekli plan yapıyoruz. Gece 04.00"te ayrıldığım arkadaşlarımı sabahın köründe kahvaltıya çağırabiliyorum.

İLK GÖRÜŞTE AŞKA İNANMAM

Fobileriniz neler?
- Eskiden uçaktan çok korkuyordum. Tedavi gördüm, artık binebiliyorum. EMDR denen yöntemle hafızamdan sildirdim bu korkuyu.

Hafızanızdan sildirmek istediğiniz başka neler var?
- Dün bunu düşündüm biliyor musunuz? Bir şeyler bazen acıtır ya insanın canını, bunlardan kurtulmanın yolu var mı diye kafa patlattım. Zaten ben her şeyi düşünür, hep hayatı sorgularım.

Neden böyle bir sorgulama içindesiniz?
- Hata yapmamak için.

Albümünüzün adını “Aşkın Her Hali” koymuşsunuz. Peki aşkı hayatınızda nereye koydunuz?
- Hiçbir yere...

Aşksız yaşanır mı?
- Yaşanmaz ama şu anda yaşıyorum. Biraz yalnız kalmak istiyorum. Ben hiç ilk görüşte aşık olmadım ve buna inanmıyorum. Benim sevmem zaman alır.