‘Enkazda hayata taş parçasıyla tutundum’ Vanlı depremzedelere yardımda bulunmak üzere geldiği şehirde 5,6’lık ikinci deprem sonrası göçük altında kalan ve 5 saat sonra kurtarılan Miyuki Konnai, hayata bir taş parçasıyla tutunduğunu anlattı. Tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, göçük altından kurtarılma öyküsünü anlatan Konnai, “Yardım için geldim, ama şimdi ben kurtarıldım. Depremzedelerin ne hissettiğini daha iyi anlıyorum. Ben de deprem kurbanı oldum” dedi. Göçük altında eline aldığı küçük bir taş parçasıyla yardım ekiplerinin kendisini kurtarmasını beklediğini anlatan Konnai, şunları söyledi: “Çevremde irili ufaklı çok fazla taş yığını vardı, kurtarılacağımdan emindim. Elime küçük bir taş parçası alarak ekiplerin bana ulaşmasını bekledim. Bu taş parçası artık beni Türkiye’ye, Türk insanına ve depremzedelere bağlayacak, onu hep yanımda taşıyacağım.”

Türk halkına teşekkür

Göçük altındayken Türkçe-Japonca sözlüğüne de ulaşabildiğini de anlatan Konnai, göçük altından bu sözlüğü de alarak çıkarıldığı için mutluluk duyduğunu söyledi. Ülkesinde Türkçe öğrenmek için kursa gittiğini belirten Konnai, kendisini kurtaran yardım ekibine ve Türk halkına teşekkür ederek, Türkçe “Her şey için teşekkür ederim. Türkiye’yi ve insanlarını çok seviyorum” dedi.

Doktorun cenazesi ülkesine gönderiliyor

Japonya’daki 8.9’luk depremden kurtulup, Van’da 5.6’da ölen Japon doktor Atsushi Miyazaki’nin cenazesi bu akşam ülkesine gönderiliyor. Büyük üzüntüye neden Türk dostu, yardımsever doktor Miyazaki’nin özel eşyalarına ise dün öğlen saatlerinde ulaşıldı. Enkazda arama- urtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, bir çanta buldu. Çanta açıldıında içinden Miyazaki’ya ait olduğu belirlenen özel eşyaları, pasaportu, yüksek miktarda döviz ve Türk Lirası çıktı. Kurtarma ekipleri tutanak karşılığı çıkan bu eşyayı polise teslim etti.

Gül’den Japon imparatora mesaj

Cumhurbaşkanı Gül, Japon doktorun ölümü nedeniyle Japonya İmparatoru Akihito’ya mesaj gönderdi. Gül mesajı özetle şöyle: “Van’-da yürüttükleri üstün çalışmalarla Türk halkının gönlünü bir kez daha fetheden bu fedakar isimleri her zaman şükran ve hürmetle hatırlayacağız. Bu vesileyle majesteleri ve dost Japon halkına en içten taziyelerimi iletiyor, müteveffanın ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.” vatan