Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde kalp krizi geçiren kişinin, koşarak 112 istasyonundan yanına gelen doktor tarafından hayata döndürülmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait lojmanlardan, işe gitmek için çıkan Orman Zararlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nihat Korkut, bir anda kalp krizi geçirerek yere yığıldı.

Çevredekilerin haber vermesiyle, biraz uzaklıktaki 112 İstasyonu'ndan çıkan doktor Bilge Kaan Uzun, koşarak yanına geldiği Korkut'a müdahalede bulundu.

Uzun'un ilk müdahaleyle hayatta tuttuğu Korkut, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Korkut'un yoğun bakım altında tutulduğu öğrenildi.

OLAY ANINI ANLATTI

112 doktoru Bilge Kaan Uzun, olay esnasında komuta merkezinin bahçesinde bulunduğunu ve kendisine koşarak gelen insanların, “Bahçede birisi fenalaştı” uyarısı ile koşmaya başladığını anlattı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün bahçesinde hareketsiz olarak yatan hastanın kalp krizi geçirdiğini tespit ederek kalp masajı yapmaya başladığını belirten Uzun, “Hasta çok şanslı bir hasta, hastayı çok erken bir safhada yakaladık. Kalp yeni durmuştu ve hastanın beyni hasar görmemişti. 112 ekibi olay yerine 30 saniye içinde ulaştı ve hastanın nefes almasını sağladık. İlk kalp masajı hastanın nabzının normale dönmesini ve nefes almasını sağladı” diye konuştu.

DOKTOR SPORCU ÇIKTI

Doktor Uzun, özel hayatında tenis ve bisiklet sporu ile yakından ilgilendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“112'de görev yapan personelin sporla yakından ilgilenmesi lazım. Biz bazen zor koşullarda çalışıyoruz, vakaya müdahale için uçuruma iniyoruz, asansörü olmayan apartmanlara çıkıyoruz. Bu çok şanslı bir vakaydı bu. Vatandaşlarımızın 2 konuda duyarlı olması lazım, 112 ambulansları hasta nakli için kullanılan ambulanslar değil, vatandaşlarımız mutlaka ilk yardım eğitimi almalı. İlk müdahale ve temel yaşam desteği hayat kurtarır.”